
Προτάσεις εξοικονόμησης ενέργειας….στην πόρτα σας!
Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΕΛΙΞ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Καταναλωτών της Τοσκάνης «Federconsumatori» και του τμήματος Ενέργειας του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας υλοποιεί αυτές τις μέρες το πιλοτικό πρόγραμμα “Door to Door”. Στο πρόγραμμα αυτό που θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε 150 νοικοκυριά του Δήμου Αθηναίων, ενημερώνοντάς τα για θέματα […]
Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΕΛΙΞ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Καταναλωτών της Τοσκάνης «Federconsumatori» και του τμήματος Ενέργειας του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας υλοποιεί αυτές τις μέρες το πιλοτικό πρόγραμμα “Door to Door”.
Στο πρόγραμμα αυτό που θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε 150 νοικοκυριά του Δήμου Αθηναίων, ενημερώνοντάς τα για θέματα εξοικονόμησης ενέργειας.
Αναλυτικότερα ο υπεύθυνος κάθε κατοικίας θα κληθεί να απαντήσει σε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις συνήθειες και τη συμπεριφορά του νοικοκυριού σε θέματα ενεργειακής κατανάλωσης. Μετά τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση πάνω σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και πώς μπορεί αυτή να επιτευχθεί με απλές, καθημερινές παρεμβάσεις μηδενικού ή μικρού κόστους, καθώς επίσης και δομικές αλλαγές που θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας με στόχο τη μείωση του κόστους.
Στα πλαίσια του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη επίσκεψη στα νοικοκυριά, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο άλλαξαν οι καταναλωτικές τους συνήθειες όσον αφορά τη διαχείριση της ενέργειας με την εφαρμογή των προτεινόμενων λύσεων.
Βασικός σκοπός του προγράμματος που συγχρηματοδοτείτε από την Δράση 2 του “Η Ευρώπη για τους Πολίτες” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να ευαισθητοποιήσει του πολίτες σε θέματα που τους επηρεάζουν, προσφέροντας συγκεκριμένες λύσεις.
Αντίστοιχο κομμάτι του προγράμματος με την συμμετοχή της ΕΛΙΞ υλοποιείται ταυτόχρονα στην Φλωρεντία και την Σιένα της Ιταλίας. Τα συνολικά αποτελέσματα του προγράμματος θα ανακοινωθούν μετά την επεξεργασία των αποτελεσμάτων.
in.gr
- Κρήτη: Τρόμος για 22χρονη – «Θα σε πυροβολήσω πέντε φορές»
- Μίρκα Παπακωνσταντίνου: Η σχέση της με τον Δάνη Κατρανίδη και οι λόγοι που δεν έκαναν παιδί
- Final 4: Αλλαγές στον ΗΣΑΠ – Ειδικά δρομολόγια για φιλάθλους
- Η Μπάγερν υψώνει «τείχος» στη Σίτι για τον Κομπανί και δεν φοβάται τα σενάρια
- Ψυχική υγεία: Η αόρατη επιδημία που επηρεάζει 1,2 δισ. ανθρώπων – Πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο η Ελλάδα
- Ανδρουλάκης: Ο «Νίξον της Ελλάδας», ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να είναι στη Βουλή σήμερα
- Νέα απόπειρα το Σάββατο για το αναβαθμισμένο Starship του Έλον Μασκ
- Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Αυτή είναι η ακτινογραφία των αγώνων τους στη Regular Season
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 22.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442