Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Να μην εξελιχθεί η οικονομική κρίση σε κρίση Δημοκρατίας, λέει ο Κ.Παπούλιας

Να μην εξελιχθεί η οικονομική κρίση σε κρίση Δημοκρατίας, λέει ο Κ.Παπούλιας

Την ανησυχία του για τις πολιτικές εξελίξεις εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος υποδέχθηκε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο τον Γ.Καρατζαφέρη. Ο κ. Παπούλιας επισήμανε την ανάγκη να μην εξελιχθεί σε κρίση Δημοκρατίας η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε εμμέσως την παρέμβαση του Προέδρου.

Την ανησυχία του για τις πολιτικές εξελίξεις εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος υποδέχθηκε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο τον Γ.Καρατζαφέρη.

Ο κ. Παπούλιας επισήμανε την ανάγκη να μην εξελιχθεί σε κρίση Δημοκρατίας η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα.

«Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο πρέπει να είμαστε όλοι υπεύθυνοι, για να μην μεταβάλουμε την οικονομική κρίση σε κρίση δημοκρατίας» ήταν το σχόλιο του Προέδρου.

Ανήσυχος εμφανίστηκε και ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος σημείωσε ότι «οδηγούμεθα σε επικίνδυνες ατραπούς», προβλέποντας «ότι η ευθύνη θα είναι συλλογική και δεν θα εξαιρεθεί κανείς».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε και στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Σύνταγμα, λέγοντας: «αυτό που φάνηκε χθες από τις εκδηλώσεις του πλήθους, είναι ότι (το πλήθος) πολύ εύκολα μεταβάλλεται σε όχλο, κάτω από κάποιες συνθήκες πιέσεως.

» Πρέπει να το λάβουμε όλοι υπόψη μας, γιατί οι καιροί ου μενετοί.»

Κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε εμμέσως την παρέμβαση του Προέδρου στις εξελίξεις, λέγοντας ότι ο κ. Παπούλιας δεν είναι εδώ μόνο για να ορκίζει κυβερνήσεις.

«Το ταξίδι για την Ιθάκη είναι μακρύ. Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε σε μικρόπνοες πολιτικές ηγεσίες. Ανοητίζουν όσοι πιστεύουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι εδώ για να ορκίζει μόνο κυβερνήσεις.»

Ο κ. Καρατζαφέρης έκανε παρέμβαση και από τη Βουλή: «Η προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου χθες έπεσε στο κενό. Σήμερα δεν έχουμε κυβέρνηση. Η Ελλάδα δε μπορεί να μείνει ακυβέρνητη. Δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ».

Πρόσθεσε ότι είμαστε σε μία κρίσιμη περίοδο και δικαιούται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει και αυτός ανάλογη πρωτοβουλία για οικουμενική κυβέρνηση, η οποία ίσως να έχει μεγαλύτερη τύχη.

«Σήμερα η κάθε σύγκληση Κοινοβουλευτικής Ομάδας ξεπερνά τα όρια του κάθε κόμματος. Ο λαός δε μπορεί να μείνει ακυβέρνητος. Και κανένα κόμμα και μετά από εκλογές δε θα μπορεί μόνο του. Ή τώρα ή αύριο θα χρειαστεί οικουμενική αντίληψη. Προφανώς δε μπορεί να είναι πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου. Προφανώς πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες και πιο σοβαρές.»

* To απόγευμα θα συνεδριάσει η ΚΟ του ΛΑΟΣ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024