Σε 24ωρη απεργία οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ την Παρασκευή
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Παρασκευή οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας. Νωρίτερα επικράτησε ένταση έξω από το υπουργείο, όταν περίπου 500 μέλη της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος απέκλεισαν την είσοδο. Η κινητοποίηση δεν επηρεάζει τα δρομολόγια των πλοίων, τα οποία εκτελούνται κανονικά. Οι λιμενεργάτες αντιδρούν σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και των άλλων δημόσιων λιμανιών της χώρας.
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Παρασκευή οι λιμενεργάτες (Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ), οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας.
Νωρίτερα επικράτησε ένταση έξω από το υπουργείο, όταν περίπου 500 μέλη της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος απέκλεισαν την είσοδο. Το προεδρείο της Ομοσπονδίας συναντάται με τον υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου.
Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν φορτοεκφορτωτές από όλα τα λιμάνια της χώρας και τα σωματεία των τριών μεγάλων λαχαναγορών, των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου Κρήτης.
Πάντως η απεργία τους δεν επηρεάζει τα δρομολόγια των πλοίων, τα οποία εκτελούνται κανονικά.
Οι λιμενεργάτες αντιδρούν σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και των άλλων δημόσιων λιμανιών της χώρας.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).