Κλείδωσε η νίκη του Ουμάλα στις προεδρικές εκλογές του Περού
Με καθυστέρηση 4 χρόνων αναδεικνύεται στην προεδρία του Περού ο Ογιάντα Ουμάλα, αφού με καταμετρημένο το 86% των ψήφων το προβάδισμά του έναντι της νεαρής Κέικο Φουχιμόρι, έχει σταθεροποιηθεί άνω του 51%.
Με καθυστέρηση 4 χρόνων αναδεικνύεται στην προεδρία του Περού ο Ογιάντα Ουμάλα, αφού με καταμετρημένο το 86% των ψήφων το προβάδισμά του έναντι της νεαρής Κέικο Φουχιμόρι, έχει σταθεροποιηθεί άνω του 51%.
Τρεις εταιρείες δημοσκοπήσεων είχαν ανακοινώσει νωρίτερα τα αποτελέσματα των exit polls, που είχαν δείξει σαφές προβάδισμα του Ουμάλα.
«Η προεκλογική εκστρατεία τελείωσε και αυτός ο πρόεδρος θα είναι από τις 28 Ιουλίου πρόεδρος όλων των Περουβιανών» δήλωσε ακόμη ο Ουμάλα, επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του να σχηματίσει μια «κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης» για να υλοποιήσει την εντολή του για μια μεγαλύτερη κοινωνική ολοκλήρωση, για ένα «Περού για όλους».
O Ογιάντα Ουμάλα ήταν υποψήφιος και το 2006 για την προεδρία του Περού. Τότε είχε χάσει στον β’ γύρο από τον νυν πρόεδρο της χώρας Αλαν Γκαρσία.
Πολλοί είχαν τότε υποστηρίξει ότι έχασε τις εκλογές, λόγω της υπερβολικής του ταύτισης με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.
Τα τελευταία χρόνια ο Ουμάλα έκανε μεγάλη προσπάθεια να κρατήσει αποστάσεις από τις θέσεις του Τσάβες, προσπαθώντας να παρουσιάσει τον εαυτό του πιο κοντά στις ιδέες του τέως προέδρου της Βραζιλίας Ινάσιο «Λούλα» ντα Σίλβα.
Τελικά, το αστραφτερό του χαμόγελο έπεισε τους ψηφοφόρους ότι πορεύεται σε διαφορετικό δρόμο…
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό
- Τα «θέλω» της Παρί και μία «χρυσή» μεταγραφή – Ο Μπαρκολά δεν ανανεώνει και η Λίβερπουλ «καραδοκεί» (pic)
- Η νέα πρόκληση της AI: Ποιος καθορίζει τα όρια της ελευθερίας του λόγου στα chatbots;
- Καλύπτοντας το επικίνδυνο χάσμα της Ευρώπης στον τομέα των πυραύλων
- Ο Jeff Mills παρουσιάζει το Tomorrow Comes the Harvest
- Αίγιο: «Είμαι αθώος, δεν μπορώ να πενθήσω» – Τι λέει μέσα από τη φυλακή ο 65χρονος Ιταλός
- Αρκάς: «Παράδεισος» για τους αδειούχους, «κόλαση» για τους εργαζόμενους
- Οδηγός για τον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό: Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα
- Οι μεγαλύτεροι μύθοι για τη γυμναστική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442