
Με το βλέμμα στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση η συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα
Για ενδέκατη φορά βρέθηκαν το Σάββατο οι Αγανακτισμένοι» πολίτες τόσο στην πλατεία Συντάγματος όσο και στον Λευκό Πύργο. Οι σκηνές που έχουν στήσει οι διαδηλωτές στην πλατεία έχουν αυξηθεί, εν όψει της δεύτερης πανευρωπαϊκής κινητοποίησης, το απόγευμα της Κυριακής. Στόχος των «Αγανακτισμένων» είναι η συγκέντρωση να ξεπεράσει σε συμμετοχή αυτήν της περασμένης εβδομάδας και να βγουν στους δρόμους της Αθήνας πάνω από 100.000 πολίτες.
Για ενδέκατη φορά βρέθηκαν το Σάββατο οι Αγανακτισμένοι» πολίτες τόσο στην πλατεία Συντάγματος όσο και στον Λευκό Πύργο. Οι σκηνές που έχουν στήσει οι διαδηλωτές στην πλατεία έχουν αυξηθεί, εν όψει της δεύτερης πανευρωπαϊκής κινητοποίησης, το απόγευμα της Κυριακής.
Πολίτες από διάφορες περιοχές της χώρας αναμένεται να βρεθούν στο Σύνταγμα, ενώ η κινητοποίηση θα μεταδίδεται ζωντανά, μέσω Διαδικτύου, στην Ισπανία.
Στόχος των «Αγανακτισμένων» είναι η συγκέντρωση να ξεπεράσει σε συμμετοχή αυτήν της περασμένης εβδομάδας και να βγουν στους δρόμους της Αθήνας πάνω από 100.000 πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό, μέλη του κινήματος επισκέπτονται γειτονιές της Αθήνας, προκειμένου να κινητοποιήσουν τους κατοίκους.
Το βράδυ του Σαββάτου, στο επάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος, επί της Αμαλίας, πολίτες όλων των ηλικιών διαμαρτύρονταν κρατώντας ελληνικές σημαίες, κατά των πολιτικών, του μνημονίου, των τραπεζών, της τρόικα.
Στην κάτω πλευρά της πλατείας, ομάδες αυτοοργάνωσης επεξεργάζονταν προτάσεις με αμεσοδημοκρατικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, διαδικασίες.
Στη θεματολογία τους έχουν προστεθεί και αντιδράσεις για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, που αναμένεται να ψηφιστεί από την κυβέρνηση το προσεχές διάστημα, ενώ έντονη ανησυχία και προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα νέα μέτρα που απαιτούνται για την εφαρμογή του.
Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος έχει αποφασιστεί να γίνονται «από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου, συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες, με αφίσες που θα εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου» καθώς και «πορείες που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος, με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου» όπως αναφέρουν στο ψήφισμά τους οι διαδηλωτές.
Ιδιαίτερο τόνο στην πλατεία έδωσε το Σάββατο το «Athens Pride», με τους χιλιάδες συμμετέχοντες, στην καθιερωμένη παρέλαση, να κρατούν πολύχρωμα μπαλόνια και σημαίες και να δηλώνουν και αυτοί «αγανακτισμένοι» για το γεγονός ότι δεν έχουν κατοχυρωθεί ακόμα πλήρη δικαιώματα για τους ίδιους στην Ελλάδα, διεκδικώντας σύμφωνο συμβίωσης και δυνατότητα πολιτικού γάμου.
Την ίδια ώρα, ο ΛΑΟΣ προτείνει συνάντηση αντιπροσωπείας των «Αγανακτισμένων» με εκπροσώπους της Πολιτείας.
«Επιβάλλεται να υπάρξει συνάντηση μιας επιτροπής των ‘Αγανακτισμένων’ με την πολιτεία, για να ακούσουμε αιτήματα, προτάσεις και θέσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Κωστής Αϊβαλιώτης, προσθέτοντας: «Η αγανάκτηση ‘χύμα’ και οι προπηλακισμοί δεν επιλύουν προβλήματα, τουναντίον προσθέτουν».
Σε ένδειξη συμπαράστασης στους «Αγανακτισμένους», οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν να μετατρέψουν σε στάση εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 16:00) την 24ωρη απεργία της Δευτέρας, «ώστε να εξυπηρετηθεί και να διευκολυνθεί η ειρηνική συγκέντρωση της σύγχρονης «Εκκλησίας του Δήμου».
«Δεν είμαστε αγανακτισμένοι, είμαστε εξοργισμένοι με τις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία 30 χρόνια. Είμαι εξοργισμένος, ξέρω τι μου φταίει, δεν μουτζώνω τα πάντα, δεν μουτζώνω το πολιτικό σύστημα, μουτζώνω αυτούς οι οποίοι είναι υπεύθυνοι και εφαρμόζουν μία πολύ σκληρή πολιτική απέναντι στον ελληνικό λαό, τον έχουν προδώσει στην κυριολεξία, και αυτό το πράγμα ο ίδιος ο λαός πρέπει να το ανατρέψει» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο Ν.Τζινευράκης, μέλος της Επιτροπής Επισφαλών και Ανέργων στα Χανιά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Απίστευτο και όμως αληθινό: Ούτε ένα τάιμ άουτ δεν πήρε ο Μαρτίνεθ στο Game 5
- Άμλετ (machine) των Ουίλλιαμ Σαίξπηρ – Χάινερ Μύλλερ: Επιπλέον παραστάσεις έως τις 2/6
- Aγορά εργασίας: Η Ελλάδα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο αναξιοποίητο εργατικό δυναμικό στην Ευρωζώνη
- «Τυφώνας σε μπουκάλι» ή αλλιώς η «Γαλάζια Πατρίδα» με όρους πολιτικής σκοπιμότητας
- Ηλιούπολη: Ανείπωτη θλίψη και για τη δεύτερη 17χρονη που υπέκυψε στα τραύματά της
- Τα μέτωπα της Ryanair από την Ελλάδα μέχρι τη Γερμανία
- Πόσα βήματα την ημέρα βοηθούν στο αδυνάτισμα;
- Σαρωτικοί έλεγχοι από την ΑΑΔΕ – Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο και γιατί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442