Κάλεσμα των Εθελοντών Δασοπυροπροστασίας Αττικής για την προστασία της Πάρνηθας
Κάλεσμα σε όσους θέλουν να βοηθήσουν στην προστασία της Πάρνηθας από τυχόν πυρκαγιές απευθύνουν οι Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής (ΕΔΑΣΑ). Σκοπός των δασοπυροφυλάξεων είναι ο εντοπισμός τυχόν εστιών φωτιάς ή και άλλων δραστηριοτήτων που θα μπορούσαν να απειλήσουν το δασικό κομμάτι της Πάρνηθας και της περιφερειακής της ζώνης.
Κάλεσμα σε όσους θέλουν να βοηθήσουν στην προστασία της Πάρνηθας από τυχόν πυρκαγιές απευθύνουν οι Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής (ΕΔΑΣΑ).
Σκοπός των δασοπυροφυλάξεων είναι ο εντοπισμός τυχόν εστιών φωτιάς ή και άλλων δραστηριοτήτων που θα μπορούσαν να απειλήσουν το δασικό κομμάτι της Πάρνηθας και της περιφερειακής της ζώνης.
Οι δασοπυροφυλάξεις, που φέτος οργανώνονται για 25η συνεχή χρονιά, διεξάγονται στα στεγασμένα πυροφυλάκια της Σκίπιζας και της Μόλας.
Όσοι θέλουν να βοηθήσουν στην προστασία της Πάρνηθας, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον ΕΔΑΣΑ (Αγ.Κωνσταντίνου 12, Αθήνα) στο τηλέφωνο 210 5200680, φαξ 210 5200681 και στον δικτυακό τόπο www.edasa.gr.
Ο ΕΔΑΣΑ είναι περιβαλλοντικό μη κερδοσκοπικό σωματείο.
Πρωταρχικός σκοπός του σωματείου είναι η εθελοντική πυροφύλαξη των δασών της Αττικής και ιδίως ο έγκαιρος εντοπισμός πυρκαγιών και η άμεση ειδοποίηση των αρμόδιων αρχών και υπηρεσιών, καθώς και η παροχή κάθε είδους βοήθειας προς τις υπηρεσίες κατάσβεσης πυρκαγιών.
Ο ΕΔΑΣΑ συμμετέχει σε ενέργειες αποκατάστασης των καμένων εκτάσεων της Πάρνηθας και οργανώνει ή στηρίζει δράσεις ενημέρωσης του κοινού για την οικολογική αξία των δασών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανεξάρτητος από σήμερα ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος – Αποχώρησε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
- Νέα κοινωνική δομή ετοιμάζεται στο Δήμο Αθηναίων
- Ο Τζόουνς Γκαρσία σχολίασε ξανά σε ανάρτηση του Μοντέρο για τον Ολυμπιακό (pic)
- «Εκτέλεση εν ψυχρώ»: Γιγαντοπανό της ΚΝΕ στη Βουλή για τον 20χρονο στο Άργος
- Κατερίνα Καινούργιου: Το πρώτο καλοκαίρι με την κόρη της – Οι φωτογραφίες στην Πάρο
- Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την επιστροφή Αμερικανών από τον Κονγκό – Στέλνουν πολίτες με Έμπολα σε τρίτες χώρες
- Νέα Αριστερά: Να κληθεί ο Ντίλιαν να δώσει τα έγγραφα για την προμήθεια του Predator στην ΕΥΠ
- ΚΚΕ: Να ανασυρθεί η υπόθεση των υποκλοπών από το αρχείο – Όχι στην παραπέρα συγκάλυψη ευθυνών κυβέρνησης και Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442