Η Ρωσία αίρει από 1η Ιουλίου την απαγόρευση στην εξαγωγή σιτηρών
Από την 1η Ιουλίου η Ρωσία αίρει την απαγόρευση στην εξαγωγή σιστηρών, η οποία είχε επιβληθεί τον Αύγουστο του 2010 λόγω της μεγάλης ξηρασίας που είχε καταστρέψει τις ρωσικές καλλιέργειες.
Από την 1η Ιουλίου η Ρωσία αίρει την απαγόρευση στην εξαγωγή σιστηρών, η οποία είχε επιβληθεί τον Αύγουστο του 2010 λόγω της μεγάλης ξηρασίας που είχε καταστρέψει τις ρωσικές καλλιέργειες.
«Θα άρουμε το εμπάργκο την 1η Ιουλίου» δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του πρωθυπουργικού γραφείου.
Το εμπάργκο επρόκειτο να λήξει στα τέλη Δεκεμβρίου, αλλά παρατάθηκε λόγω του φόβου ότι και η φετινή σοδειά θα ήταν κακή. Ένας υπουργός, μάλιστα, άφησε πρόσφατα να εννοηθεί ότι η απαγόρευση θα συνεχιζόταν μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού.
Λόγω της ξηρασίας και του πρωτοφανούς καύσωνα που έπληξε τη Ρωσία το καλοκαίρι του 2010 η παραγωγή σιτηρών έπεσε από τα 95 εκατομμύρια τόνους στα 60 εκατομμύρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Ολυμπιακός – ΑΕΚ 32-33: Προβάδισμα τίτλου η «Ένωση», έσπασε την έδρα
- Γκέρντα Τάρο: Ο Ρόμπερτ Κάπα κι ένας έρωτας μέσα στον πόλεμο
- Ο Ντόναλντ Τραμπ «δεν είναι ευχαριστημένος» με τη νέα πρόταση του Ιράν – Αλλά προτιμά να μην το ισοπεδώσει
- Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς – Διαμαρτυρία των κατοίκων
- Ατύχημα στον Άραξο – Στο νοσοκομείο τρεις δημοσιογράφοι μετά από πτώση σκάλας σε τελετή
- Γιώργος Χριστοδούλου: «Ήμουν ο πρώτος ηθοποιός που παραιτήθηκε από την ‘Λάμψη’»
- Ο Μάικ Τζέιμς ζήτησε συγγνώμη για την αποβολή του: «Δεν θα μιλάω για τους διαιτητές» (pic)
- Καλοκαίρι στον αέρα: Ακυρώσεις, ελλείψεις καυσίμων και ο εφιάλτης των πανάκριβων διακοπών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442