
«Ναι» υπό όρους στις αποκρατικοποιήσεις, «όχι» στο Μεσοπρόθεσμο λέει ο Φ.Κουβέλης
Την καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από τη Δημοκρατική Αριστερά, που δεν συναρτάται με τον δανεισμό της χώρας, επαναλαμβάνει ο Φ.Κουβέλης σε συνέντευξή του, ενώ για τις αποκρατικοποιήσεις αναφέρει ότι δημόσιες επιχειρήσεις που δεν είναι στρατηγικού χαρακτήρα δεν υπάρχει λόγος να παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες οφείλουν να αντιληφθούν ότι υπάρχουν και όρια των εργαζομένων, τονίζει, ξεκαθαρίζοντας πως με την καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου δεν επιδιώκει να σταματήσει ο δανεισμός.
Την καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από τη Δημοκρατική Αριστερά, που δεν συναρτάται με τον δανεισμό της χώρας, επαναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τονίζει πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες οφείλουν να αντιληφθούν ότι υπάρχουν και όρια των εργαζομένων, ξεκαθαρίζοντας πως με την καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου δεν επιδιώκει να σταματήσει ο δανεισμός.
«Η αντίθεσή μας αφορά τα συγκεκριμένα μέτρα» υποστηρίζει, τονίζοντας πως δεν αποκλείει τις πρόωρες εκλογές, καθώς -όπως λέει- η δυσαρέσκεια των πολιτών συνεχώς μεγαλώνει.
Ο κ. Κουβέλης χαρακτηρίζει την έκδοση του ευρωομολόγου ως πρωταρχική διεκδίκηση για την Ελλάδα και την Ευρώπη και επαναλαμβάνει την ανάγκη θετικής αναδιάρθρωσης του χρέους, με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και τη μείωση του επιτοκίου.
Όσον αφορά στις αποκρατικοποιήσεις, επισημαίνει πως δημόσιες επιχειρήσεις που δεν είναι στρατηγικού χαρακτήρα δεν υπάρχει λόγος να παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο, εκφράζει την πλήρη διαφωνία του με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος και εξόδου της χώρας από την ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εκτοξεύτηκε το Artemis II – H NASA επιστρέφει στη Σελήνη έπειτα από μισό αιώνα
- Μπουρούντι: 13 νεκροί από έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών – Επί 6 ώρες εκσφενδονίζονταν βλήματα
- Θεσσαλονίκη: Απορρίφθηκε το αίτημα δημοψηφίσματος για τη ΔΕΘ από το Δημοτικό Συμβούλιο
- Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήρε τις κυρώσεις σε βάρος της Ροδρίγκες
- Το συγκλονιστικό «αντίο» του Λάκη Λαζόπουλου στη Μαρινέλλα – «Είναι από τις μεγάλες γυναίκες των καιρών μας»
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Ενατη πιο ακριβή σε όλο τον κόσμο

