Στο λαό ασκείται ιδεολογική τρομοκρατία τύπου Mπιν Λάντεν, λέει η Αλέκα Παπαρήγα
Για ωμό εκβιασμό κατηγόρησε την κυβέρνηση η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Ασκείται στο λαό ιδεολογική τρομοκρατία τύπου Mπιν Λάντεν και ωμός εκβιασμός» είπε και κάλεσε τους πολίτες να μην παγιδευτούν σε αυτούς τους εκβιασμούς. «Διαφωνήσαμε 100% με τη συνευθύνη που θέλει ο πρωθυπουργός» είπε, τονίζοντας χαρακτηριστικά «εμείς είμαστε εδώ και οι άλλοι απέναντι».
Για ωμό εκβιασμό κατηγόρησε την κυβέρνηση η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών. «Ασκείται στο λαό ιδεολογική τρομοκρατία τύπου Mπιν Λάντεν και ωμός εκβιασμός» είπε.
Εξηγώντας την παραπάνω δήλωση η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι η κυβέρνηση βάζει εκβιαστικά διλήμματα στο λαό που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε οι επιχειρηματικοί όμιλοι να αυξήσουν τα κέρδη τους.
Απηύθυνε, έτσι, κάλεσμα στους πολίτες να μην παγιδευτούν σε εκβιασμούς.
«Διαφωνήσαμε 100% με τη συνευθύνη που θέλει ο πρωθυπουργός» είπε, τονίζοντας χαρακτηριστικά «εμείς είμαστε εδώ και οι άλλοι απέναντι».
Η κ.Παπαρήγα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιδιώκει συνευθύνη στην διαπραγμάτευσή του με την τρόικα, αναγνώρισε ότι ο δρόμος για τη χώρα είναι σύνθετος και δύσκολος, ενώ δεν απέκλεισε να γίνουν πρόωρες εκλογές ούτε και ένα «εκβιαστικό», όπως είπε, δημοψήφισμα.
Ακόμα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ μίλησε για υπαρκτή κρίση που δεν τη δημιούργησε το μνημόνιο αλλά πέτυχε να χαθούν εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις και τόνισε ότι σήμερα επείγει η ανασυγκρότηση του πολιτικού συστήματος.
Η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για συνεργασίες και εφεδρείες που υπάρχουν στο πολιτικό σύστημα που μπορεί να καρατομήσει και τα παιδιά του.
Η ίδια τόνισε ότι λύση και διέξοδος υπάρχει όταν στόχος είναι η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και του πολιτικού συστήματος. Δεν υπάρχει διέξοδος για το λαό εάν υπάρχει η κυριαρχία των μονοπωλίων, τόνισε.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι απέναντι στα εκβιαστικά διλήμματα που τίθενται στο λαό, οι πολίτες έχουν στο επίκεντρο ένα πραγματικό δίλημμα με δύο διαφορετικά σκέλη: Ή να χρεοκοπήσει ο λαός οριστικά και αμετάκλητα ή με τη στάση του να οδηγήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα στην ενίσχυση του ενιαίου μετώπου των εργατών και των νέων με στόχο μια σχεδιασμένη αντεπίθεση.
Τόνισε ακόμη ότι η οικονομική ανισομετρία ανάμεσα στα κράτη-μέλη θα οξυνθεί γεγονός, που, όπως παρατήρησε, συνεπάγεται και πολιτική ανισομετρία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Δίωξη για 5 κακουργήματα στους συλληφθέντες για τον θάνατο της Β. Νέστορα – Διώκονται και για τρομοκρατική οργάνωση
- Φωτιά στο Θριάσιο Νοσοκομείο – Εκκενώθηκε το ισόγειο
- Το στοίχημα του καλοκαιριού για τις εκπτώσεις και ο στόχος των 7 δισ. ευρώ
- Το δίλημμα του Λανουά και η αγωνία των ΕΠΟ, ΚΕΔ
- Άργος: Η στιγμή των πυροβολισμών κατά του 20χρονου από αστυνομικούς – Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο
- Οι Bone Thugs-N-Harmony απέκτησαν αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ακυρώθηκε η διαγραφή Πολάκη και η στήριξη στην ΕΛΑΣ – Ραντεβού των «κομμένων» με την πλειοψηφία για το τελικό ξεκαθάρισμα
- Μαρφίν: «Ανορθόδοξη η δίωξη, εξυπηρετεί πολιτική σκοπιμότητα» – Τι λέει η δικηγόρος των συλληφθέντων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442