Δωρεάν αναπνευστικό έλεγχο, με τη βοήθεια της κινητής μονάδας σπιρομέτρησης, πραγματοποιεί η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, τη Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Μαΐου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, όπως έχει ορισθεί η τελευταία μέρα του Μαΐου.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται τις δυο μέρες στην Πλατεία Κλαυθμώνος, από τις 09:30 το πρωί μέχρι τις 14:30 το μεσημέρι.

Σπιρομέτρηση
Σπιρομέτρηση είναι ένας έλεγχος του πόσο καλά αναπνέει κανείς και μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση διαφόρων αναπνευστικών παθήσεων. Η εξέταση δεν πονάει και συνήθως διαρκεί περίπου 5 λεπτά. Απαιτεί να πάρει κανείς βαθιά εισπνοή και στη συνέχεια να  εκπνεύσει με δύναμη. Εκπνέετε μέσα σε μια συσκευή που αποκαλείται σπιρόμετρο και υπολογίζει τον αέρα στους πνεύμονές σας και πόσο γρήγορα μπορείτε να τον εκπνεύσετε.

31 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος: Κόβουμε το τσιγάρο στα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος!

Το κάπνισμα αποτελεί σήμερα την πρώτη αιτία νοσηρότητας παγκοσμίως. Σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με μια σειρά από παθολογικές καταστάσεις, όπως ο καρκίνος στον πνεύμονα και σε άλλα όργανα, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, τα καρδιακά νοσήματα, η περιφερική αγγειακή νόσος, η εγκεφαλική αγγειακή νόσος, η ελαττωματική εμβρυϊκή ανάπτυξη (σωματικά και νευρολογικά), το μειωμένο βάρος γέννησης κ.α.

Σημαντική βοήθεια σε όσους επιθυμούν να απαλλαγούν από το κάπνισμα προσφέρουν τα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος, τα οποία λειτουργούν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Στα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος η αντιμετώπιση του καπνιστή είναι συστηματική και πολύπλευρη, ενώ προτείνονται λύσεις για τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην προσπάθεια του να σταματήσει το κάπνισμα.

Σε κάθε ιατρείο υπάρχει πνευμονολόγος που προσφέρει επιστημονικά τεκμηριωμένη αντιμετώπιση με φαρμακευτική ή μη αγωγή, στηρίζει τον ασθενή σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειας του και του μαθαίνει νέους τρόπους συμπεριφοράς μακριά από το τσιγάρο, ελέγχου του σωματικού βάρους και υιοθέτησης ενός υγιέστερου τρόπου ζωής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε το 1142, ενώ καλώντας το 1535 μπορείτε να κλείσετε ραντεβού σε κάποιο Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος.

health.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr