Κλειστή η γέφυρα της Χαλκίδας από κατοίκους και φορείς της Καρύστου
Κλειστή είναι η νέα γέφυρα της Χαλκίδας από κατοίκους και φορείς της Καρύστου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την πιθανή υποβάθμιση του νοσοκομείου Καρύστου, μέσα από τη διαδικασία των συγχωνεύσεων που θα ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας την 1η Ιουλίου. Ο δήμαρχος Καρύστου, Νίκος Μανώλης, ζητά διαβεβαιώσεις από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το καθεστώς του νοσοκομείου.
Κλειστή είναι η νέα γέφυρα της Χαλκίδας από κατοίκους και φορείς της Καρύστου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την πιθανή υποβάθμιση του νοσοκομείου Καρύστου, μέσα από τη διαδικασία των συγχωνεύσεων που θα ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας την 1η Ιουλίου.
Ο δήμαρχος Καρύστου, Νίκος Μανώλης, ζητά διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Υγείας ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το υφιστάμενο καθεστώς του νοσοκομείου της περιοχής.
«Η δημοτική Αρχή και ο κόσμος της Νοτίου Ευβοίας δεν μπορεί να ησυχάσει με το αόριστο και διφορούμενο δελτίο τύπου του υπουργείου Υγείας. Ο υπουργός, κ.Λοβέρδος και ο υφυπουργός κ.Τιμοσίδης αν είχαν την πολιτική βούληση θα μπορούσαν εγγράφως να μας διαβεβαιώσουν ότι το Νοσοκομείο-Κ.Υ. Καρύστου δεν θα υποβαθμιστεί και ότι η οποιαδήποτε μορφή συγχώνευσης που φαίνεται να προγραμματίζεται με το νοσοκομείο Χαλκίδας, παρά την μεγάλη απόσταση από αυτό, δεν θα υποκρύπτει έμμεση υποβάθμιση με άλλες μεθόδους, όπως υποχρηματοδότηση, μετακίνηση ή απόλυση προσωπικού» αναφέρει ο δήμαρχος.
Εάν στις προθέσεις του υπουργείου είναι η παραμονή του υφιστάμενου καθεστώτος του νοσοκομείου-ΚΥ ως έχει και η ενίσχυσή του με μέσα διακομιδών θα ευχαριστήσουμε την 1η Ιουλίου τον κ.Τιμοσίδη για το ενδιαφέρον, προσθέτει ο κ.Μανώλης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άνδρος: Το χρονικό της βύθισης του «CORSAGE C» – Ο πλοίαρχος αποκοιμήθηκε στο πηδάλιο – Τι ισχυρίζεται ο ίδιος
- Συνεργασία του δήμου Αλεξανδρούπολης με πόλεις της Γερμανίας
- Δυναμική παρέμβαση φοιτητών στο Μέγαρο Μαξίμου – «Τα σχέδια για αναθεώρηση του άρθρου 16 δεν θα περάσουν»
- Κρήτη: «Φύγε, θα γίνει το κακό» – Οι εκκλήσεις της οικογένειας στον 20χρονο μετά το θανατηφόρο τροχαίο το 2023
- Ο Πολ Όστερ ήταν φίλος μου – H Σίρι Χούστβεντ μελετά την αγάπη και την απώλεια
- Χανταϊός: Νοσηλεύεται στη Ζυρίχη επιβάτης του MV Hondius – Τρία κρούσματα μεταφέρονται στην Ολλανδία
- Νέα Σμύρνη: Ολοκληρώνεται το γήπεδο «μπαλόνι» της οδού Ραιδεστού
- H Apple θα αποζημιώσει αγοραστές για τις διαφημίσεις «ανύπαρκτων» λειτουργιών ΑΙ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442