Σε καλό κλίμα η μαραθώνια συνάντηση της ΝΔ με την τρόικα
Η τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και η ανάλυση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του οικονομικού επιτελείου της ΝΔ, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Σταύρο Δήμα, με την τρόικα. Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και διήρκεσε 2,5 ώρες. Για «προφανή διάθεση από την τρόικα» να εντοπιστούν σημεία σύγκλισης μεταξύ κυβερνητικού προγράμματος και εξαγγελιών της ΝΔ, μίλησαν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και η ανάλυση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του οικονομικού επιτελείου της ΝΔ, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Σταύρο Δήμα, με την τρόικα.
Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και διήρκεσε 2,5 ώρες, προστίθεται στην σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.
Οι εκπρόσωποι της τρόικας εξέτασαν με τους αρμόδιους τομεάρχες του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ.κ. Χρ. Σταϊκούρα, Ν. Μηταράκη, Γ. Μουρμούρα και Χρ. Λαζαρίδη όλες τις πτυχές του «Ζάππειο ΙΙ» και τη δυνατότητα υιοθέτησης κάποιων εξ αυτών στο πλαίσιο του Μνημονίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι της τρόικας ζήτησαν αναλυτικές λεπτομέρειες για τις προτάσεις της ΝΔ για τα αυθαίρετα, τις αποκρατικοποιήσεις, τους τρόπους μείωσης δαπανών. καθώς και για το θεσμό της «εργασιακής εφεδρείας».
«Οι προτάσεις μας ήταν πλήρως κοστολογημένες» λένε στελέχη της ΝΔ, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «οι εκπρόσωποι της τρόικας άκουγαν και σημείωναν χωρίς να διατυπώνουν ενστάσεις».
Τα ίδια στελέχη έκριναν ως «πολύ θετικό γεγονός» τη συνάντηση με την τρόικα, ενώ μίλησαν για «προφανή διάθεση από την τρόικα» να εντοπιστούν σημεία σύγκλισης μεταξύ κυβερνητικού προγράμματος και εξαγγελιών της ΝΔ.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Τετάρτη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν απηύθυνε νέες συστάσεις για ευρεία πολιτική συναίνεση στην Ελλάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το μισθολογικό χάσμα «κοστίζει» από τον πρώτο μισθό μέχρι την σύνταξη – 16% χαμηλότερες αποδοχές για τις γυναίκες
- Ο Snoopy της «Ελπίδας»: Το κουτάβι που πετάχτηκε στον Σχοινιά ονειρεύεται το παντοτινό του σπίτι
- Ο Γιώργος Αρβανίτης ξανά πίσω από την κάμερα: «Μέχρις ότου τα μάτια μου αντέχουνε και τα πόδια μου βαστάνε»
- Ελλάδα – Πορτογαλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου
- Βενεζουέλα: Ξεκίνησαν να αποχωρούν οι διασώστες – Κοντά στους 3.000 οι νεκροί από τους σεισμούς
- Με καθυστέρηση το δρομολόγιο του Superferry στη Ραφήνα – Εγκλωβίστηκε η άγκυρα σε συρματόσχοινα
- Μαρία Κίτσου: «Μεγάλωσα κακοποιητικά και από τους δυο μου γονείς»
- Μουντιάλ 2026: Ο Εμπαπέ έχει περισσότερα γκολ σε νοκ άουτ από τρεις πρωταθλήτριες κόσμου και μια Ευρώπης!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442