
«Παγώνει» η Ελβετία περιουσιακά στοιχεία του Σύρου προέδρου Ασαντ
Η Ελβετία ανακοίνωσε ότι «παγώνει» τα περιουσιακά στοιχεία του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ευθυγραμμιζόμενη με τα μέτρα που επιβλήθηκαν από τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς. Η Ελβετία θεωρεί τον Άσαντ «οργανωτή και εκτελεστή της καταστολής κατά των διαδηλωτών» στη Συρία.
Δουρμούσογλου Μιχάλης
Η Ελβετία ανακοίνωσε ότι παγώνει τα περιουσιακά στοιχεία του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ευθυγραμμιζόμενη με τα μέτρα που επιβλήθηκαν από τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς, θεωρώντας τον Άσαντ ως «οργανωτή και εκτελεστή της καταστολής κατά των διαδηλωτών» στη Συρία.
Στις 18 Μαΐου, η Ελβετία είχε εκδώσει μια πρώτη απόφαση για την επιβολή μέτρων κατά της Συρίας, μεταξύ αυτών, την επιβολή εμπάργκο για στρατιωτικό υλικό ή άλλα μέσα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για καταστολή στο εσωτερικό.
Η απόφαση εκείνη είχε επιβάλλει επίσης ταξιδιωτικούς περιορισμούς και «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων για 13 μέλη του καθεστώτος της Δαμασκού.
Τώρα ο νέος κατάλογος που καταρτίζεται από την Ελβετία περιέχει 23 ονόματα, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου.
Μεταξύ των άλλων προσωπικοτήτων που αναφέρονται είναι ο Αλι Μαμλούκ, ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών, ο Μοχάμαντ Ιμπραχίμ αλ Σάαρ, υπουργός Εσωτερικών, και ο Μοχάμεντ Ντιμπ Ζεϊτούν, επικεφαλής της πολιτικής ασφάλειας· όλοι ελέγχονται για «τη συμμετοχή τους στην καταστολή των διαδηλωτών».
Στο στόχαστρο έχει επίσης μπει ο Μάχερ αλ Ασαντ, «επικεφαλής της 4ης μεραρχίας του στρατού» τον οποίο η Ελβετία θεωρεί «ισχυρό άνδρα της ρεπουμπλικανικής Φρουράς και βασικό αρχιτέκτονα της καταστολής κατά των διαδηλωτών».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442