Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο 1,032 δισ. ευρώ οι τόκοι για τις μέχρι τώρα δόσεις του δανείου στήριξης

Στο 1,032 δισ. ευρώ οι τόκοι για τις μέχρι τώρα δόσεις του δανείου στήριξης

Στο 1,032 δισ. ευρώ φτάνουν οι συνολικές δαπάνες τόκων για τα ποσά του δανείου στήριξης από ΕΕ και ΔΝΤ που έχουν μέχρι τώρα αναληφθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Τα επιτόκια για την κάθε δόση καθορίζονται και από το κλίμα στις διεθνείς αγορές και ως εκ τούτου δεν μπορούν να προσδιοριστούν επακριβώς εκ των προτέρων, σημειώνει το υπουργείο.

Στο 1,032 δισ. ευρώ φτάνουν οι συνολικές δαπάνες τόκων για τα ποσά του δανείου στήριξης από ΕΕ και ΔΝΤ που έχουν μέχρι τώρα αναληφθεί, σύμφωνα με όσα ανέφερε την Τρίτη στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ.Βελόπουλου.

Οι τόκοι για τα δάνεια υπολογίζονται με κυμαινόμενο επιτόκιο, που προσδιορίζεται από την κυμαινόμενη βάση του τρίμηνου Euribor για τα ποσά που προέρχονται από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (συνολικά 80 δισ. ευρώ) και από την κυμαινόμενη βάση του τρίμηνου SDR για αυτά που προέρχονται από το ΔΝΤ (συνολικά 30 δισ. ευρώ).

Όπως ανέφερε ο κ. Σαχινίδης, οι κυμαινόμενες βάσεις καθορίζονται κάθε φορά δύο εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξη της κάθε τρίμηνης τοκοφόρου περιόδου και αφορούν τον υπολογισμό των τόκων μόνο αυτής της περιόδου. Τα επιτόκια αυτά καθορίζονται από τις διεθνείς αγορές και έτσι δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστούν επακριβώς εκ των προτέρων.

«Ως εκ τούτου δεν υπάρχει δυνατότητα για ακριβή πρόβλεψη των μελλοντικών δαπανών τόκων που θα προκύψουν από τα δάνεια αυτά, παρά μόνον ο προσδιορισμός τους εκ των υστέρων» ανέφερε ο υφυπουργός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024