Μυστικές διεργασίες για την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους αποκαλύπτει ολλανδική εφημερίδα
Κρυφές προετοιμασίες στην ΕΕ για την επιμήκυνση της διάρκειας του ελληνικού κρατικού χρέους αποκαλύπτει η Ολλανδική εφημερίδα Het Financieele Dagblad. Επικαλούμενη ανώνυμες πηγές από τις Βρυξέλλες, η εφημερίδα αναφέρει σε δημοσίευμα της Τρίτης πως οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν ξεκινήσει μυστικά προετοιμασίες για την επιμήκυνση της διάρκειας του ελληνικού κρατικού χρέους, που θα δώσει στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο να καλύψει τις οικονομικές της υποχρεώσεις.
Κρυφές προετοιμασίες στην ΕΕ για την επιμήκυνση της διάρκειας του ελληνικού κρατικού χρέους αποκαλύπτει η Ολλανδική εφημερίδα Het Financieele Dagblad.
Επικαλούμενη ανώνυμες πηγές από τις Βρυξέλλες, η εφημερίδα αναφέρει σε δημοσίευμα της Τρίτης πως οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν ξεκινήσει μυστικά προετοιμασίες για την επιμήκυνση της διάρκειας του ελληνικού κρατικού χρέους, που θα δώσει στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο να καλύψει τις οικονομικές της υποχρεώσεις.
Στο κλίμα αυτό το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κρίστιαν Νουαγιέ δήλωσε την Τρίτη ότι αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδας θα ήταν ένα «σενάριο τρόμου», που θα ισοδυναμούσε με πτώχευση.
«Μία αναδιάρθρωση είναι ένα σενάριο τρόμου. Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει πιστά το πρόγραμμα της ΕΕ και ΔΝΤ δεν υπάρχει εναλλακτική λύση», δήλωσε ο Νουαγιέ στο Φόρουμ της Πεντηκονταετίας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Αντιθέτως ο επικεφαλής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Ανχέλ Γκουρία ανέφερε σε συνέντευξή του ότι η επιμήκυνση του χρέους της Ελλάδας «δεν θα ήταν κακή ιδέα», καθώς είναι το μικρότερο από τα δύο κακά, με τους πιο πολλούς να φοβούνται ότι χώρα θα μπορούσε να πτωχεύσει.
«Η απόφαση η Ελλάδα να κινηθεί προς μια επιμήκυνση του ελληνικού χρέους δεν φαίνεται κακή για μένα» τόνισε στην εφημερίδα Le Figaro ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ όταν ρωτήθηκε αν η Ελλάδα θα πρέπει να αναδιαρθρώσει το τεράστιο χρέος της.
«Το μέτρο αυτό δίνει στην Ελλάδα χρόνο για να αφομοιώσει τα μέτρα προσαρμογής. Για τις αγορές, μια καθυστέρηση στην αποπληρωμή είναι το μικρότερο κακό, καθώς δεν συνεπάγεται μείωση του κεφαλαίου» δήλωσε ο Γκουρία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ανακοίνωση της ΑΕΚ για την ανοιχτή προπόνηση και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Κυριακής
- Ποντένσε και Εσε στην αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με την ΑΕΚ
- Μεταβίβαση ακινήτων σε… επτά μήνες – Ο Γολγοθάς της γραφειοκρατίας
- «The Match» – Ο Μαραντόνα, ο μύθος και η πολιτική πίσω από τον αγώνα Αργεντινή-Αγγλία του 1986
- Γιατί ο Τραμπ έχει δίκιο με την αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων από Γερμανία
- Ο περίεργος αγώνας δρόμου της ΕΠΟ για τον Λανουά και της ΚΕΔ για τους νέους πίνακες διαιτητών
- AI: Πόσο κοντά είναι ένας Αρμαγεδδώνας τεχνητής νοημοσύνης – Το μεγάλο στοίχημα για τις κυβερνήσεις
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως 22 Μαΐου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 16.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-fatih-turan-63325184-27730386-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442