
Πρόσωπο ευρείας αποδοχής για την ηγεσία του ΔΝΤ επιθυμούν οι ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ότι είναι έτοιμες να υποστηρίξουν ως υποψήφιο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ένα πρόσωπο ικανό να εξασφαλίσει ευρεία αποδοχή μεταξύ των μελών του ΔΝΤ.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ότι είναι έτοιμες να υποστηρίξουν ως υποψήφιο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ένα πρόσωπο ικανό να εξασφαλίσει ευρεία αποδοχή μεταξύ των μελών του ΔΝΤ.
«Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε έναν υποψήφιο που θα διαθέτει μεγάλη εμπειρία και τα απαιτούμενα διοικητικά προσόντα, να μπορεί να εξασφαλίζει την ευρεία υποστήριξη μεταξύ των μελών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», ανέφερε σε σχετική του ανακοίνωση ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ.
Προσθέτει δε ότι «είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε ευρέως με ενδιαφερόμενους τόσο από αναδυόμενες χώρες όπως και από χώρες με ανεπτυγμένη οικονομία»,
«Είναι σημαντικό όπως η διαδικασία της επιλογής του νέου επικεφαλής του ΔΝΤ να είναι ανοικτή και να διεξαχθεί ταχέως», κατέληξε ο κ. Γκάιτνερ.
Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο Τούρκος Κεμάλ Ντερβίς, ένας από τους φερόμενους ως επικρατέστερους για την προεδρία του Οργανισμού δήλωσε ότι αποχωρεί από την άτυπη κούρσα διάδοχης.
Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, έχει την στήριξη ευρωπαϊκών χωρών, και πάλι άτυπη–για την ώρα τουλάχιστον.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ιράν: Ο Τραμπ μιλάει για πιθανότητα συμφωνίας, ενώ η Τεχεράνη δεν διεξάγει «καμιά διαπραγμάτευση»
- Ουκρανία: 7 νεκροί και πάνω από 20 τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα
- Τι είναι τα σύννεφα φωτιάς που έκαναν την εμφάνισή τους στην Γαλλία για πρώτη φορά
- Υεμένη: Πλήγματα κατά αγωγών πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν οι Χούθοι
- Ουκρανία: Οι ρωσικές επιθέσεις απειλούν αμάχους, εμπόριο και επισιτιστική ασφάλεια, λένε αξιωματούχοι του ΟΗΕ
- Το Ισραήλ πιθανόν διέπραξε εγκλήματα πολέμου στον Λίβανο, δηλώνει αξιωματούχος του ΟΗΕ
