Στο πράσινο οι δείκτες των χρηματιστηρίων Ευρώπης και Γουόλ Στριτ την Τετάρτη
Από την υποχώρηση των προηγούμενων συνεδριάσεων ανέκαμψαν οι δείκτες των αγορών την Τετάρτη, χάρη στις μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας και τα ακριβότερα εμπορεύματα. Στο πράσινο και η Νέα Υόρκη, μετά τις θετικές ειδήσεις από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων.
Από την υποχώρηση των προηγούμενων συνεδριάσεων ανέκαμψαν οι δείκτες των αγορών την Τετάρτη, χάρη στις μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας και τα ακριβότερα εμπορεύματα. Στο πράσινο και η Νέα Υόρκη, μετά τις θετικές ειδήσεις από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων.
Στην Ευρώπη, η άνοδος των τιμών του πετρελαίου και των εμπορευμάτων ευνόησε τις μετοχές των εταιρειών ενέργειας (όπως των BG, BP, Royal Dutch Shell) και των εταιρειών μετάλλων (Antofagasta, Eurasian Natural Resources, Kazakhmys, XStrata).
Mε μεικτά πρόσημα οι μετοχές των χρηματοπιστωτικών (στο πράσινο οι Deutsche Bank, Societe Generale, HSBC, στο κόκκινο Commerzbank, Lloyds).
Oι μετοχές των ευρωπαϊκών εταιρειών τεχνολογίας ευνοήθηκαν από τα αποτελέσματα της αμερικανικής Dell, με τον δείκτη των μετοχών του κλάδου στον StoxxEurope 600 να κλείνει ενισχυμένος κατά 0,8%.
Στη Νέα Υόρκη, τα κέρδη των τεχνολογικών Dell και Analog Devices αντέστρεψαν το αρχικό κλίμα μικρής υποχώρησης, πρασινίζοντας τις περισσότερες μετοχές του τομέα.
Μεικτά και στη δυτική όχθη του Ατλαντικού τα πρόσημα των μετοχών των χρηματοπιστωτικών (ανοδικά οι Wells Fargo, JPMorgan, Morgan Stanley, πτωτικά οι Bank of America, Goldman Sachs, Citigroup).
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε με άνοδο 0,65% ενώ ο CAC40 στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά 0,9%. Στο Λονδίνο, ο FTSE100 κατέγραψε άνοδο 1,07%.
Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 12.560,18 μονάδες με άνοδο 0,65% ενώ ο Nasdaq έκλεισε ενισχυμένος κατά 1,14%. Κατά 0,8% ενισχύθηκε και ο S&P500.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άφαντοι οι δράστες της διπλής επίθεσης σε Νέο Κόσμο και Παγκράτι – Στο νοσοκομείο 14χρονος και 15χρονος
- Πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την ψυχική μας υγεία;
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Οι πέντε μεγάλες αλλαγές στα καταναλωτικά δάνεια
- Το κόστος της εξάρτησης της ΕΕ από το ρωσικό αέριο και άλλα διαμόνια στην σύνοδο της Αρμενίας
- Συνταγή: Σπιτική κασερόπιτα
- Αναπροσανατολισμός στη σκιά Τραμπ – Το υπό πίεση ΝΑΤΟ, η Ευρώπη των διλημμάτων και η ΕΕ ως «πολύφερνη νύφη»
- Τραμπ: Δεν μπορώ να πω αν η εκεχειρία παραμένει σε ισχύ – Ιράν: Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν σε πολιτικά σκάφη, στο Ορμούζ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-alejandro-de-roa-649065356-28057031-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442