Την ανάγκη για πανεθνική συστράτευση στην προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον πρωθυπουργό. Εμείς θα συνεχίσουμε τις αλλαγές χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Η χώρα κάνει ένα δύσκολο αγώνα μέσα σε συνθήκες απρόοπτες και ρευστές και σε διεθνές επίπεδο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπούλιας απάντησε στον κ. Παπανδρέου ότι χρειάζεται πανεθνική συστράτευση, «διαφορετικά δεν βγαίνει» και αναφέρθηκε σε δημοσίευμα της εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, στο οποίο γίνεται αναφορά για τις διαρροές του Λουξεμβούργου, και μάλιστα από την γερμανική πλευρά.

Ο κ. Παπανδρέου είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι ήρθε για να τον ενημερώσει για τις αλλαγές.

«Εμείς έχουμε επιλέξει, όπως και αυτούς τους 18 μήνες, χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος, να κάνουμε τις μεγάλες αλλάγές που η συντριπτική πλειονότητα του λαού κατανοεί ότι πρέπει να γίνει στη χώρα, για να φτιάξουμε μια βιώσιμη οικονομία μια κοινωνία δικαιού» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι για τις αλλαγές αυτές χρειάζεται «μια ευρύτερη συναίσθηση ενότητας και συμπαράστασης, για να μπορέσει αυτός ο τόπος να ορθοποδήσει».

Η απάντησή μας στα σενάρια πρέπει να είναι επιμονή, αποφασιστικότητα και ψυχραιμία» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.

«Πήραμε και παίρνουμε όλες τις αποφάσεις για μια βιώσιμη οικονομία, για μια Ελλάδα που να στηρίζεται στις δυνάμεις της» σημείωσε.

Αντιδράσεις από τα κόμματα

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει μεταξύ άλλων: «Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, πρέπει να αψηφήσουν τα τρομοκρατικά καλέσματα για συναίνεση και εθνική συνεννόηση, να οργανώσουν την πάλη τους σε κάθε τόπο δουλειάς και να αντεπιτεθούν.

» Σε διαφορετική περίπτωση η σημερινή άθλια κατάσταση που ζει ο λαός θα μοιάζει ονειρική μπροστά σε αυτή τη ζωή που του ετοιμάζουν η πλουτοκρατία και το πολιτικό της προσωπικό. Κανένα χρέος δεν πρέπει να αναγνωρίσει ο λαός, πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία.»

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κάλεσε τον πρωθυπουργό να ακούσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προχωρήσει εμπράκτως στην εθνική συστράτευση και τον πρόεδρο της ΝΔ να μην αρνηθεί την συστράτευση.

Ο κ. Καρατζαφέρης σχολιάζοντας τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρολου Παπούλια με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι πήρε στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μόνο το στόμα του μαζί. Γιατί αν είχε πάρει και τα αυτιά του θα άκουγε και τη σύσταση που του έκανε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο