Με την προφυλάκιση των έξι από τους δέκα κατηγορούμενους στην υπόθεση της ληστείας στο Μενίδι που κατέληξε, μετά από καταδίωξη, στη δολοφονία των δύο νεαρών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, ολοκληρώθηκε η πολύωρη διαδικασία των απολογιών ενώπιον της 16ης Τακτικής Ανακρίτριας.

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης, οι δέκα κατηγορούμενοι, που οδηγήθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Ευελπίδων, ξεκίνησαν να απολογούνται ενώπιον της ανακρίτριας με πρώτους τους τρεις που βαρύνονται για το «μακελειό» στου Ρέντη.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας, μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, έκριναν ότι οι έξι κατηγορούμενοι -που βαρύνονται με την δολοφονία των αστυνομικών αλλά και την ληστεία- πρέπει να προφυλακιστούν.

Οι υπόλοιποι τέσσερις συγκατηγορούμενοι τους κρίθηκαν προσωρινά ελεύθεροι με την επιβολή των περιοριστικών όρων της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα και απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Τους επιβλήθηκαν επίσης χρηματικές εγγυήσεις που κυμαίνονται από 10 έως 15 χιλιάδες ευρώ στον καθένα.

Τη Δευτέρα είχαν απολογηθεί και αφέθηκαν ελεύθεροι δύο συγκατηγορούμενοί τους που βαρύνονταν με παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών σε βαθμό πλημμελήματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ