ΟΜΑΔΑ. Αυτό είναι το μεγαλείο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Ήταν φοβερό πόση αλληλοκάλυψη υπάρχει στον Παναθηναϊκό. Εκεί που έβλεπες τον Ντρου να μην μπορεί να βρει διχτάκι, την πρωτοβουλία έπαιρνε άλλος. Όταν ο Καλάθης κολλούσε ο Σάτο αναλάμβανε δράση. Ο Μάριτς μπήκε από τον πάγκο έκανε ότι μπορούσε.

Και το κεφάλαιο Διαμαντίδης… Όταν είδα το στατιστικό δεν το πίστευα. Είχε 16 πόντους και 9 ασίστ. Ρεκόρ σε τελικό φάιναλ φορ. Και πότε τα έκανε όλα αυτά. Κανείς θα έλεγε ότι απλά διάβαζε το παιχνίδι. Και όμως ταυτόχρονα ήταν και αποτελεσματικός…

Για τον Μπατίστ; Απλά εξαιρετικός. 18 πόντους και πολύ καρδιά… Ο Αμερικανός φιλούσε τη φανέλα στην απονομή και δεν το έκανε για να εντυπωσιάσει.

Ο Φώτσης με την κούπα στο κεφάλι και αγκαλιά το γιό του πανηγύριζε. Ήταν ο τρίτος τίτλος του! Έβαλε το λιθαράκι του και αυτός, απέφυγε τα λάθη και πήρε 7 ριμπάουντ.

Και από εκεί στα αποδυτήρια. Ίσως είδατε τις σκηνές. Όμως είχα τη χαρά να τα ζήσω από κοντά. Ο Σάκοτα μου είχε πει νωρίτερα ο Ομπράντοβιτς δεν χορταίνει ποτέ.

Και ναι αυτό είδα στα μάτια του. Στα 51 του έκανε λες και είχε πάρει το πρώτο του. Όχι ήταν όμως το 8ο. Η αγκαλιά με τον Δημήτρη Διαμαντίδη ήταν απολαυστική. Τα συνθήματα από το στόμα του στα ελληνικά και η απόλυτη ικανοποίηση στο βλέμμα του.

Αυτά από το 6ο. Το επόμενο ραντεβού είναι στην Κωνσταντινούπολη…

Αθηνά Κόδρου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ