
Με αυτόφωρο απειλεί η κυβέρνηση τους βενζινοπώλες που δεν τηρούν το πλαφόν
Με αυτόφωρο απειλεί η κυβέρνηση όσα πρατήρια βενζίνης δεν συμμορφώνονται στο πλαφόν στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, που επεβλήθη την Τρίτη. Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας υπενθυμίζει στους βενζινοπώλες ότι οι μη τηρούντες το πλαφόν έχουν ποινικές ευθύνες και υφίστανται αυστηρές διοικητικές κυρώσεις.
Με αυτόφωρο απειλεί η κυβέρνηση όσα πρατήρια βενζίνης δεν συμμορφώνονται στο πλαφόν στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, που επεβλήθη την Τρίτη.
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας τονίζει ότι έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την τήρηση του πλαφόν.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι το απόγευμα της Τρίτης ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ντίνος Ρόβλιας με έγγραφό του προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ζήτησε τη συνδρομή των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών για τις περιπτώσεις μη συμμόρφωσης προς το πλαφόν, με την ενδεχόμενη κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος των παρανομούντων.
Την τετάρτη ο κ. Τέντες διαβίβασε την απόφαση επιβολής πλαφόν στις αρμόδιες Εισαγγελίες Εφετών για την πιστή εφαρμογή της και την ενδεχόμενη κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.
«Κατόπιν αυτών αναμένονται οι νόμιμες και άμεσες ενέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων για την τήρηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Παράλληλα ενεργοποιούνται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για το φορολογικό έλεγχο όσων δεν συμμορφώνονται» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Επισημαίνεται ακόμη ότι οι μη τηρούντες το πλαφόν έχουν ποινικές ευθύνες και υφίστανται αυστηρές διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμα από 5.000 έως 1,5 εκατ. ευρώ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έκθεση – καμπανάκι για το ελαιόλαδο: Απώλειες και αβεβαιότητα
- Παίκτης του Ολυμπιακού ο Ζοέλ Ρόκα! (pic)
- Προστατευόμενο είδος ο Έλληνας τουρίστας – Μόνο το 10% των διανυκτερεύσεων από ημεδαπούς
- «Η Νταϊάνα θα ήταν συντετριμμένη»: Αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα σε Γουίλιαμ και Χάρι – «Τέσσερα χρόνια ξένοι»
- Βενεζουέλα: Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί των σεισμών του Ιουνίου
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Άγιαξ στο πιο δυνατό έως τώρα φιλικό του
- ΗΠΑ και Ιράν «δοκιμάζουν» τα όρια της κλιμάκωσης: Πλήγματα σε ιρανικές υποδομές και επιθέσεις σε βάσεις στον Κόλπο
- Λορέντζο Καριέρε: Σήμερα η κηδεία του στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου στο Παλαιό Ψυχικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442