Ορίσθηκαν τα εξεταστικά κέντρα για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ Α’
Ορίσθηκαν με υπουργική απόφαση τα ειδικά εξεταστικά κέντρα για τη συμμετοχή των υποψηφίων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ Α'), που εξετάζονται προφορικά στις πανελλήνιες εξετάσεις 2011, καθώς και η κατανομή των υποψηφίων σε αυτά.
Ορίσθηκαν με υπουργική απόφαση τα ειδικά εξεταστικά κέντρα για τη συμμετοχή των υποψηφίων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ Α’), που εξετάζονται προφορικά στις πανελλήνιες εξετάσεις 2011, καθώς και η κατανομή των υποψηφίων σε αυτά.
Πρόκειται για 1.152 υποψηφίους από τους οποίους οι 166 προέρχονται από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης και μετακινούνται για εξέταση στην Αθήνα. Επίσης οι υποψήφιοι και από τους υπόλοιπους νομούς μετακινούνται στα εξεταστικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Ο μέγιστος αριθμός μεταξύ αυτών των υποψηφίων εξετάζεται προφορικά, επειδή αδυνατεί να υποστεί γραπτή εξέταση, λόγω προβλημάτων δυσλεξίας, δυσγραφίας, δυσαριθμησίας, δυσαναγνωσίας, δυσορθογραφίας ή προβλημάτων στα άνω άκρα κ.ά.
Οι εξετάσεις αυτές δεν αφορούν υποψηφίους με σοβαρές παθήσεις για τους οποίους η πολιτεία έχει θεσμοθετήσει τη διαδικασία εισαγωγής χωρίς εξετάσεις και σε ποσοστό θέσεων 5%.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων