Κατ’ εξαίρεση χορήγηση φαρμάκων για σοβαρές ασθένειες αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί Αττικής
Σε μια κίνηση καλής θέλησης ο φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής αποφάσισε την Τρίτη να χορηγεί κατ' εξαίρεση φάρμακα υψηλού κόστους για σοβαρές ασθένειες σε ασφαλισμένους που ανήκουν στα πέντε ταμεία, για τα οποία έχει «παγώσει» την πίστωση. Αργότερα το μεσημέρι ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Αττικής Λ.Λουράντος θα συναντηθεί με τον διοικητή του ΟΑΕΕ Γ.Βουδούρη. Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ Κ.Σουλιώτης ξεκαθάρισε ότι οι φαρμακοποιοί θα εξοφληθούν σε 3 εβδομάδες. «Έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια και δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο» τόνισε.
Σε μια κίνηση καλής θέλησης ο φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής αποφάσισε την Τρίτη να χορηγεί κατ’ εξαίρεση φάρμακα υψηλού κόστους για σοβαρές ασθένειες σε ασφαλισμένους που ανήκουν στα πέντε ταμεία, για τα οποία έχει «παγώσει» την πίστωση. Αργότερα το μεσημέρι ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Αττικής Λ.Λουράντος θα συναντηθεί με τον διοικητή του ΟΑΕΕ Γ.Βουδούρη.
Συγκεκριμένα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής ανακοίνωσε: «Συναισθανόμενος το τεράστιο πρόβλημα που υφίστανται οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι πάσχουν από σοβαρότατες ασθένειες και ανήκουν στα ταμεία που ο Φ.Σ.Α. έχει διακόψει την πίστωση (ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΔΕΗ, ΤΑΣ και ΕΤΕ), παρά το δυσβάστακτο κόστος των φαρμάκων αυτών, αποφάσισε την κατ’ εξαίρεση χορήγηση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους που αφορούν τις ασθένειες αυτές».
Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται το πρωί της Τρίτης σύσκεψη στα γραφεία του ΟΑΕΕ με τη συμμετοχή των προεδρείων της ΓΣΕΒΕ, της ΕΣΕΕ, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών και των Ενώσεων των συνταξιούχων που υπάγονται στον ΟΑΕΕ, μετά από πρόσκληση του διοικητή του Οργανισμού Γεράσιμου Βουδούρη.
Ο κ. Βουδούρης ενημερώνει τους εκπροσώπους των επαγγελματικών ενώσεων για τις θέσεις του ΟΑΕΕ, σχετικά με τις απαιτήσεις του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.
Αργότερα το μεσημέρι ο κ. Βουδούρης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστα Λουράντο.
Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ Κ.Σουλιώτης ξεκαθάρισε ότι οι φαρμακοποιοί θα εξοφληθούν σε 3 εβδομάδες.
«Έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια και δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο. Τα χρήματα προς τους φαρμακοποιούς καταβάλλονται σε τρεις εβδομάδες, όταν πριν από λίγους μήνες αυτό συνέβαινε σε τρεις μήνες» τόνισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανοικτά αύριο τα καταστήματα για την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων – Το ωράριο
- Απόφαση-σταθμός: Οι αθλητικές ποινές μπορούν να ανατραπούν από ανεξάρτητο δικαστή
- The Dreamers: Έρωτας, δράμα, πολιτική – Ένα νοσταλγικό ταξίδι στη Nouvelle Vague
- Τουρκία: Σεισμός 5 Ρίχτερ στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας
- Συνταγή: Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα
- Σταθερότητα ή ακυβερνησία; Η Ιστορία διαψεύδει το δίλημμα που θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στη Σητεία – Ήχησε το 112, σηκώθηκαν δύο εναέρια
- Έρχονται τα νέα τιμολόγια ρεύματος – Σε σταθερή άνοδο τα μπλε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442