Ξεκινά την Τρίτη η υποβολή φορολογικών δηλώσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους
Την Τρίτη 3 Μαΐου ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους η οποία θα διαρκέσει ως τις 31 Μαΐου, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των φορολογουμένων. Δείτε αναλυτικά τις προθεσμίες....
Την Τρίτη 3 Μαΐου ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους η οποία θα διαρκέσει ως τις 31 Μαΐου, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των φορολογουμένων.
Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν την δήλωση τους στην ΔΟΥ ή θα την αποστείλουν ταχυδρομικά υποχρεούνται να προσκομίσουν και τον φάκελο με τις αποδείξεις δαπανών.
Οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν τον ηλεκτρονικό τρόπο υποβολής υποχρεούνται να κρατήσουν το φάκελο στο σπίτι τους για τον επιδείξουν στις αρχές σε περίπτωση ελέγχου.
Σύμφωνα με νόμο, για ατομικό εισόδημα ως 6.000 ευρώ δεν απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων δαπανών, ενώ όταν οι δαπάνες είναι περισσότερες από τις απαιτούμενες -και μέχρι 15.000 ευρώ ατομικά ή 30.000 ευρώ για οικογένεια- ο φορολογούμενος δικαιούται και μείωση φόρου ίση με το 10% της διαφοράς μεταξύ των δηλούμενων και των απαιτούμενων δαπανών.
Ακόμη, όταν οι δαπάνες είναι λιγότερες από τις απαιτούμενες, ο φορολογούμενος επιβαρύνεται με ποσοστό φόρου ίσο με το 10% του ποσού των δαπανών που υπολείπεται.
Το υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει τους φορολογούμενους ότι στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο μέχρι 1.500 ευρώ θα γίνονται διασταυρώσεις μέσω του TAXIS για επαλήθευση.
Στις δηλώσεις που προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο μεγαλύτερο των 1.500 ευρώ θα διενεργείται από τις Εφορίες έλεγχος των σχετικών παραστατικών.
Επίσης προειδοποιεί ότι στις περιπτώσεις που τα δικαιολογητικά αποδείξεων δαπανών που επικαλούνται αποδειχθεί ότι είναι πλαστά, διαπράττεται αξιόποινη πράξη στις οποίες θα επιβάλλονται τα σχετικά πρόστιμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μισθοί: Η σύγκλιση της Ελλάδας με την Ευρώπη περνά από την παραγωγικότητα
- Φοιτητική στέγη: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των ενοικίων – Η εικόνα από Πάτρα, Ιωάννινα και Λάρισα
- Έπος: Τενίστρια πέταξε ρακέτα στον διαιτητή και… δεν τιμωρήθηκε (vid)
- Μετρό: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Πότε θα αναχωρούν οι τελευταίοι συρμοί
- Όπου φύγει φύγει οι αδειούχοι του Ιουλίου – Πάνω από 50.000 ταξιδιώτες αναχώρησαν από τα λιμάνια της Αττικής
- Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία – Κομμένα δέντρα, πλημμυρισμένοι δρόμοι, χιλιάδες κεραυνοί
- Ο ΠΑΟΚ ρώτησε για τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ – Τι ισχύει με τον αδερφό του Χουάντσο
- «Ένα εκκλησάκι για τα θύματα»: Τι μάθαμε για το μπάζωμα στα Τέμπη από την παραπομπή Τριαντόπουλου-Αγοραστού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)



































![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442