Ξεκινά την Τρίτη η υποβολή φορολογικών δηλώσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους
Την Τρίτη 3 Μαΐου ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους η οποία θα διαρκέσει ως τις 31 Μαΐου, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των φορολογουμένων. Δείτε αναλυτικά τις προθεσμίες....
Την Τρίτη 3 Μαΐου ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους η οποία θα διαρκέσει ως τις 31 Μαΐου, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των φορολογουμένων.
Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν την δήλωση τους στην ΔΟΥ ή θα την αποστείλουν ταχυδρομικά υποχρεούνται να προσκομίσουν και τον φάκελο με τις αποδείξεις δαπανών.
Οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν τον ηλεκτρονικό τρόπο υποβολής υποχρεούνται να κρατήσουν το φάκελο στο σπίτι τους για τον επιδείξουν στις αρχές σε περίπτωση ελέγχου.
Σύμφωνα με νόμο, για ατομικό εισόδημα ως 6.000 ευρώ δεν απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων δαπανών, ενώ όταν οι δαπάνες είναι περισσότερες από τις απαιτούμενες -και μέχρι 15.000 ευρώ ατομικά ή 30.000 ευρώ για οικογένεια- ο φορολογούμενος δικαιούται και μείωση φόρου ίση με το 10% της διαφοράς μεταξύ των δηλούμενων και των απαιτούμενων δαπανών.
Ακόμη, όταν οι δαπάνες είναι λιγότερες από τις απαιτούμενες, ο φορολογούμενος επιβαρύνεται με ποσοστό φόρου ίσο με το 10% του ποσού των δαπανών που υπολείπεται.
Το υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει τους φορολογούμενους ότι στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο μέχρι 1.500 ευρώ θα γίνονται διασταυρώσεις μέσω του TAXIS για επαλήθευση.
Στις δηλώσεις που προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο μεγαλύτερο των 1.500 ευρώ θα διενεργείται από τις Εφορίες έλεγχος των σχετικών παραστατικών.
Επίσης προειδοποιεί ότι στις περιπτώσεις που τα δικαιολογητικά αποδείξεων δαπανών που επικαλούνται αποδειχθεί ότι είναι πλαστά, διαπράττεται αξιόποινη πράξη στις οποίες θα επιβάλλονται τα σχετικά πρόστιμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία – Γαλλία: Πύρινη κόλαση – Πάνω από 220 χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους
- Ελλάδα – Ιταλία: Μεγάλη «μάχη» για την πρόκριση στον τελικό του World Cup στο Σίδνεϊ!
- Διακοπές: Ταξίδια ανάλογα με την κάθε γενιά – Τι προτιμούν Gen Z, Millennials, Gen X και Boomers
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου δεν μας τα λέει καλά
- Βάσεις 2026: Οι επιλογές των υποψηφίων αναδιαμορφώνουν τον χάρτη των σχολών
- Ολυμπιακός: Τελευταίο φιλικό πριν τη Ναϊμέγκεν
- Σύρος: Αναπαράσταση και αυτοψία στο σπίτι όπου μαχαιρώθηκε η 42χρονη διασώστρια
- [ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)





![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)










![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442