Μέχρι το τελευταίο λεπτό και την παραμικρή λεπτομέρεια έχει προγραμματιστεί ο γάμος του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, την Παρασκευή 29 Απριλίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της γαμήλιας τελετής, που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι πρώτοι από τους 1.900 καλεσμένους θα αρχίσουν να καταφτάνουν στο Αββαείο του Ουέστμινστερ από τις 10:15 το πρωί, ενώ στη 13:00 θα φτάσει η νύφη. Η τελετή θα ολοκληρωθεί στις 14:15, οπότε οι νεόνυμφοι θα αναχωρήσουν για το Μπάκιγχαμ.

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η τελική πρόβα γάμου. Στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ έφθασαν οι μελλόνυμφοι, οι γονείς της νύφης και ο πρίγκιπας Χάρι.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της τελετής έχει ως εξής (όλες οι ώρες είναι ώρες Ελλάδος):

10:15: Οι πρώτοι από τους 1.900 καλεσμένους φτάνουν στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, στο ιστορικό κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.

11:50: Άφιξη των ξένων ηγετών.

12:15: Η Μπέντλεϊ του πρίγκιπα Γουίλιαμ φτάνει στο Αββαείο. Τον συνοδεύει ο αδελφός και κουμπάρος του, Χάρι.

12:20: Οι εστεμμένοι παίρνουν τις θέσεις τους στο Αββαείο. Ακολουθεί επτά λεπτά αργότερα η μητέρα της νύφης.

12:30: Ορισμένα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας φτάνουν στο Ουέστμινστερ και στις 09:42 είναι η σειρά του πρίγκιπα Κάρολου και της συζύγου του Καμίλα.

12:45: Η βασίλισσα και ο Δούκας του Εδιμβούργου διασχίζουν το κατώφλι του Αββαείου, πριν από τη νύφη, όπως ορίζει το πρωτόκολλο.

12:51: Η Κέιτ Μίντλετον αναχωρεί από την βασιλική σουίτα του πολυτελούς ξενοδοχείου Goring, όπου πέρασε τη νύχτα με τους δικούς της, 800 μέτρα από το Μπάκιγχαμ, και φτάνει στο Αββαείο με Ρολς Ρόις.

13:00: Η νύφη μπαίνει στο Αββαείο μαζί με τον πατέρα της Μάικλ.

14:15: Η τελετή του γάμου ολοκληρώνεται και το ζευγάρι αναχωρεί για το Μπάκιγχαμ με άμαξα. Ακολουθούν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και οι γονείς της Κέιτ, συνοδεία συντάγματος του περίφημου Household Cavalry, με επίσημη στολή.

Η πομπή θα περάσει από το Κοινοβούλιο, το Μπιγκ Μπεν, το Γουάιτχολ, τη συνοικία που βρίσκονται τα υπουργεία, η κατοικία του πρωθυπουργού, την πλατεία Τραφάλγκαρ και το The Mall την μεγάλη λεωφόρο που οδηγεί στα ανάκτορα. Η απόσταση είναι 2,02 χιλιόμετρα και θα χρειαστούν 15 λεπτά για να τη διανύσει η άμαξα με το νιόπαντρο ζευγάρι.

14:40: Οι καλεσμένοι φτάνουν στο Μπάκιγχαμ.

15:25: Το ζευγάρι και οι βασίλισσα εμφανίζονται στο μπαλκόνι των ανακτόρων μαζί με τις οικογένειές τους.

15:30: Η Κέιτ και ο Γουίλιαμ παρακολουθούν από το μπαλκόνι αεροπορική επίδειξη.

Το μεσημέρι η βασίλισσα παραθέτει δεξίωση στο ανάκτορο του Μπάκιγχαμ για περίπου 650 καλεσμένους.

Το απόγευμα οι νιόπαντροι αποσύρονται στο ανάκτορο Σεντ-Τζέιμς.

Το βράδυ παραθέτει δείπνο ο πρίγκιπας Κάρολος για 300 καλεσμένους. Θα ακολουθήσει χορός για τους στενούς φίλους του ζευγαριού και την οικογένεια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ