Στο ίδιο επίπεδο διατήρησε η Fed το βασικό επιτόκιο, «μέτριος ο ρυθμός της ανάπτυξης»
Αμετάβλητο διατήρησε η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ το βασικό της επιτόκιο υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική που ακολουθεί θα συνεχιστεί μέχρι τον Ιούνιο, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Ο ρυθμός ανάπτυξης, όπως είπε ακόμη ο επικεφαλής της Fed, Μπεν Μπερνάνκι, σε συνέντευξη Τύπου, θα κυμανθεί το 2011 στο 3,1% με 3,3%, κάπως χαμηλότερα δηλαδή από την προηγούμενη πρόβλεψη που έφτανε ακόμα και στο 3,9%.
Αμετάβλητο διατήρησε η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ το βασικό της επιτόκιο υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική που ακολουθεί θα συνεχιστεί μέχρι τον Ιούνιο, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.
Όπως αποφασίστηκε στη διήμερη σύνοδο της νομισματικής επιτροπής που έληξε την Τετάρτη, το βασικό επιτόκιο θα παραμείνει στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του 0%-0,25% στα οποία βρίσκεται από τον Δεκέμβριο 2008.
Η Fed εκτίμησε στο ανακοινωθέν ότι «η ανάκαμψη της ομοσπονδιακής οικονομίας συνεχίζεται με έναν μέτριο ρυθμό» αν και δεν επανέλαβε την επισήμανση από τη συνεδρίαση του Μαρτίου, σύμφωνα με την οποία «η αμερικανική οικονομία στηρίζεται σήμερα πάνω σε στερεότερα θεμέλια σε σύγκριση με το παρελθόν».
Ο ρυθμός ανάπτυξης, όπως είπε ο επικεφαλής της Fed, Μπεν Μπερνάνκι, σε συνέντευξη Τύπου, θα κυμανθεί το 2011 στο 3,1% με 3,3%, κάπως χαμηλότερα δηλαδή από την προηγούμενη πρόβλεψη που έφτανε ακόμα και στο 3,9%.
Οι τιμές των καυσίμων ευθύνονται εν μέρει για αυτή τη μικρή απόκλιση, παραδέχτηκε ο επικεφαλής της Fed.
Το ποσοστό των ανέργων στα τέλη του 2011 θα διαμορφωθεί στο 8,4%, είπε ακόμη ο κ.Μπερνάνκι· σήμερα κινείται γύρω στο 9%.
Στο ανακοινωθέν χαρακτηρίζονται τέλος παροδικές οι πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία, συμπεριλαμβανομένου του ακριβότερου πετρελαίου και των πρώτων υλών.
Σχετικά με το πρόγραμμα επαναγοράς αμερικανικών κρατικών τίτλων συνολικής αξίας 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Fed επισημαίνει ότι θα λήξει τον Ιούνιο. Η απόφαση για αυτό ήταν ομόφωνη, επισήμανε η Κεντρική Τράπεζα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Οι περιοχές με τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες τιμές για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας
- «Χάκαραν» την ομοσπονδία Αργεντινής και …κατάγγειλαν «διεφθαρμένη διαιτησία με την Αίγυπτο»
- Στη Γαλλία προστίθεται ένας νέος εκατομμυριούχος κάθε 15 λεπτά – Τι ισχύει στην Ευρώπη και πού βρίσκεται η Ελλάδα;
- Το τελευταίο αντίο στην αιώνια ελεύθερη, Πάολα Ρεβενιώτη
- Καθηγητής Νομικής στην Οξφόρδη: «Ο Δημητριάδης είναι ύποπτος πολύ σοβαρών κακουργημάτων»
- Άργος: «Δεν είχαμε πρόθεση να σκοτώσουμε τον 20χρονο» – Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους οι δύο αστυνομικοί
- Το βίντεο της Euroleague μετά την παραμονή του Παπανικολάου στον Ολυμπιακό που συγκίνησε
- Ολοκληρώθηκε το 28ο Διεθνές Συμπόσιο της Σύμης: Καμία δημοκρατία δεν είναι ασφαλής όταν η εξουσία δεν ελέγχεται
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442