Πάνω από τα 1,47 δολάρια, σε υψηλό 16μήνου, σκαρφαλώνει το ευρώ
Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2009, πάνω από τα 1,47 δολάρια, σκαρφάλωσε την Τετάρτη το ευρώ, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.
Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2009, πάνω από τα 1,47 δολάρια, σκαρφάλωσε την Τετάρτη το ευρώ, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.
Συγκεκριμένα, το ενιαίο νόμισμα ανήλθε έως τα 1,4714 δολάρια, από 1,4644 την Τρίτη. Το ευρώ ενισχύθηκε και έναντι του γεν κατά 1% στα 120,66 γεν.
Ο δείκτης δολαρίου (παρακολουθεί την πορεία του δολαρίου έναντι των νομισμάτων των έξι κυριότερων εμπορικών εταίρων των ΗΠΑ) διολίσθησε νωρίτερα ώς τις 73,493 μονάδες, χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων ετών.
Τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με το Bloomberg, το πράσινο νόμισμα έχει χάσει το 4% της αξίας του.
Σήμερα, Τετάρτη, ολοκληρώνεται η διήμερη συνεδρίαση της Επιτροπής Ανοικτών Αγορών της Fed και η αμερικανική κεντρική τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο εύρος του 0% – 0,25%.
Επίσης, εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει πως θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, ύψους 600 δισ. δολαρίων, μέχρι το τέλος Ιουνίου, όπως είναι προγραμματισμένο.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.