
Μάχες σε διαφιλονικούμενη περιοχή στα σύνορα Ταϊλάνδης και Καμπότζης
Συγκρούσεις σημειώθηκαν την Τρίτη ανάμεσα σε στρατιωτικές δυνάμεις της Ταϊλάνδης και της Καμπότζης κοντά στον ναό Πρέα Βιχεάρ, σε διαφιλονικούμενη περιοχή.
Συγκρούσεις σημειώθηκαν την Τρίτη ανάμεσα σε στρατιωτικές δυνάμεις της Ταϊλάνδης και της Καμπότζης κοντά στον ναό Πρέα Βιχεάρ.
Ο ναός βρίσκεται σε απόσταση 150 χιλιομέτρων ανατολικά από το σημείο όπου εδώ και τέσσερις ημέρες εξελίσσονται μάχες, ανακοίνωσε ο στρατός της Ταϊλάνδης.
Πρόκειται για μία πρώτη ένδειξη ότι οι συγκρούσεις μπορεί να εξαπλώνονται και σε άλλες περιοχές.
Ο εκπρόσωπος του ταϊλανδικού στρατού Σανσέρν Λαεουακαμνέρντ δήλωσε ότι οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές αντάλλαξαν πυρά και ρουκέτες μικρού βεληνεκούς κοντά στον ινδουϊστικό ναό του 11ου αιώνα, που βρίσκεται σε ζούγκλα, σε περιοχή που διεκδικούν και οι δύο χώρες.
Ο ναός, σύμφωνα με απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, ανήκει στην Καμπότζη. Την απόφαση αμφισβητεί η πλευρά της Ταϊλάνδης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Με αρματαγωγό στην Κρήτη οι ακτιβιστές του «Global Sumud Flotilla» μετά το ρεσάλτο των Ισραηλινών
- Αχτσιόγλου: Στην Ελλάδα οι μισθοί βρίσκονται στην τελευταία θέση – Η Πρωτομαγιά είναι αγώνας για την ίδια τη ζωή
- Νέα Υόρκη: Ισχυρή έκρηξη σε σπίτι τη στιγμή της επέμβασης αστυνομικών σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας
- Ο viral οπαδός της Γιουνάιτεντ… τραυματίστηκε στο Βαλένθια – Παναθηναϊκός (pic)
- Η ΑΙ πάει πόλεμο – Το Πεντάγωνο υπέγραψε συμφωνίες με επτά εταιρείες
- Μπιενάλε Βενετίας: Γιατί παραιτήθηκε η κριτική επιτροπή

