
Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας η 26η Απριλίου
Η Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας γιορτάζεται σήμερα Τρίτη 26 Απριλίου. Η Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας έχει καθιερωθεί ήδη από το 2000 και στο πλαίσιό της ευρεσιτεχνίες, βιομηχανικά σχέδια, εμπορικά σήματα, λογοτεχνικά και καλλιτεχνικά έργα και άλλα πνευματικά δημιουργήματα αναγνωρίζονται για την συμβολή τους στην παγκόσμια οικονομική και πολιτισμική ανάπτυξη. Ο μόνος αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για την προστασία των ευρεσιτεχνιών και των βιομηχανικών σχεδίων είναι ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ). Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΒΙ, το 2010 σημειώθηκε αύξηση 3% σε σχέση με το 2009 στον αριθμό των εθνικών καταθέσεων βιομηχανικών σχεδίων και υποδειγμάτων.
Η Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας γιορτάζεται σήμερα Τρίτη 26 Απριλίου.
Η Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας έχει καθιερωθεί ήδη από το 2000 και στο πλαίσιό της ευρεσιτεχνίες, βιομηχανικά σχέδια, εμπορικά σήματα, λογοτεχνικά και καλλιτεχνικά έργα και άλλα πνευματικά δημιουργήματα αναγνωρίζονται για την συμβολή τους στην παγκόσμια οικονομική και πολιτισμική ανάπτυξη.
Ο μόνος αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για την προστασία των ευρεσιτεχνιών και των βιομηχανικών σχεδίων είναι ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ). Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΒΙ, το 2010 σημειώθηκε αύξηση 3% σε σχέση με το 2009 στον αριθμό των εθνικών καταθέσεων βιομηχανικών σχεδίων και υποδειγμάτων.
Σε απόλυτους αριθμούς το 2010 έγιναν 744 αιτήσεις για Εθνικά Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας, όταν το 2009 οι αντίστοιχες αιτήσεις είχαν ανέλθει σε 721.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Ξύπνησα από κραυγές και άκουσα μία τζαμαρία να σπάει» -Τι λέει ένοικος της πολυκατοικίας όπου βρέθηκε νεκρή η γυναίκα
- Ορμούζ: Οι επιπτώσεις του κλεισίματος των Στενών στην ελληνική οικονομία – Τι δείχνει μελέτη του ΙΟΒΕ
- Ολυμπιακός: Πότε θα μάθει τον αντίπαλό του – Οι ημερομηνίες των πλέι ιν της Euroleague
- «Το Χελιδόνι» του Γκιλιέμ Κλούα στο Θέατρο ΕΛΕΡ
- Οι ΗΠΑ θα καθυστερήσουν τις παραδόσεις όπλων σε ευρωπαϊκές χώρες – Αιτία ο πόλεμος στο Ιράν
- Γλυφάδα: Συνελήφθη μητέρα ανηλίκου ο οποίος ταυτοποιήθηκε για τον βανδαλισμό του σχολικού συγκροτήματος
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Κτηματολόγιο: 30 χρόνια λειτουργίας και 3,45 εκατ. «ορφανά» ακίνητα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442