Η αβεβαιότητα για την κρίση χρέους και το ασθενές δολάριο οδηγούν τον χρυσό σε ρεκόρ
Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κατέγραψε κέρδη ο χρυσός, με την τιμή του πολύτιμου μετάλλου να εκτινάσσεται στο ιστορικό υψηλό των 1.512 δολαρίων η ουγγιά, καθώς η αβεβαιότητα για την εξέλιξη της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη και η εξασθένηση του δολαρίου οδηγούν τον χρυσό από ρεκόρ σε ρεκόρ.
Κωστούλας Γεώργιος
Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κατέγραψε κέρδη ο χρυσός, καθώς η αβεβαιότητα για την εξέλιξη της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη και η εξασθένηση του δολαρίου οδηγούν το πολύτιμο μέταλλο από ρεκόρ σε ρεκόρ.
Ο χρυσός άμεσης παράδοσης σημείωσε κέρδη 1,4% σε εβδομαδαία κέρδη και σκαρφάλωσε μέχρι το ιστορικό υψηλό των 1.512,47 δολαρίων η ουγγιά.
Στα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου, η τιμή ανήλθε μέχρι τα 1.509,60 δολάρια, σημειώνοντας το δέκατο ρεκόρ μέσα στον Απρίλιο.
«Το ασθενές δολάριο έχει την κυριότερη επίπτωση στον χρυσό αυτή τη στιγμή» λένε οι αναλυτές και τονίζουν ότι τα δημοσιονομικά προβλήματα στις ΗΠΑ, η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και η πολιτική αναταραχή στον αραβικό κόσμο εντείνουν τη ζήτηση για το παραδοσιακό «ασφαλές καταφύγιο» του χρυσού.
Το δολάριο συνεχίζει να υποχωρεί, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η Fed θα καθυστερήσει να αυξήσει τα επιτόκια, σε αντίθεση με ό,τι γίνεται, για παράδειγμα στην Ευρωζώνη, όπου ήδη έχει ανοίξει ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων.
Μαζί με τον χρυσό ενισχύεται και το ασήμι, που κατέγραψε κέρδη 11% σε εβδομαδιαία βάση. Η τιμή του ασημιού είναι στο υψηλότερο επίπεδο από το 1980, στα 47,25 δολάρια η ουγγιά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυτό το καλοκαίρι κάθε βραδιά μεταμορφώνεται σε μία κινηματογραφική εμπειρία με την Xiaomi TV S Mini LED Series 2026
- ΗΠΑ: Η «δίψα» για data centers… συρρικνώνει λίμνες – Οι εντυπωσιακές συμπτώσεις
- Ο Μπρους Λι πέθανε ξαφνικά στο απόγειο της καριέρας του – Οι τελευταίες ημέρες της ζωής του
- Απέναντι στους εμπόρους πτυχίων χρειάζονται πολιτικές όχι συνθήματα
- Ντε Λα Φουέντε: Ο πιο φθηνός πρωταθλητής
- Ακρόπολη: Άνδρας τραυμάτισε δύο Αμερικανούς τουρίστες με μαχαίρι
- Ρόντμαν για ΛεΜπρόν: «Ο ευκολότερος παίκτης που θα μπορούσα να μαρκάρω»
- Ξέρατε ότι ο Οδυσσέας λατρευόταν για περίπου 1.000 χρόνια σαν να ήταν θεότητα;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-MKv9gQHpICM-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442