Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Ριζικές αλλαγές στο Πειθαρχικό Δίκαιο για επίορκους δημοσίους υπαλλήλους
Ελπίδες ότι οι πράξεις των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων θα τιμωρούνται εγκαίρως και ουσιαστικά από την από την υπηρεσία τους και τη Δικαιοσύνη γεννά το σχέδιο αναμόρφωσης του Πειθαρχικού Δικαίου του Δημοσίου. Οι αλλαγές που υιοθετεί το νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να θέσει σε δημόσια διαβούλευση το επόμενο διάστημα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, είναι ριζικές.
Ελπίδες ότι οι πράξεις των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων θα τιμωρούνται εγκαίρως και ουσιαστικά από την από την υπηρεσία τους και τη Δικαιοσύνη γεννά το σχέδιο αναμόρφωσης του Πειθαρχικού Δικαίου του Δημοσίου. Οι αλλαγές που υιοθετεί το νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να θέσει σε δημόσια διαβούλευση το επόμενο διάστημα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, είναι ριζικές.
Όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής, για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση «εξορίζονται» από τα Πειθαρχικά Συμβούλια οι συνδικαλιστές. Ο χρόνος για την περαίωση των Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων μειώνεται στον ένα μήνα. Υπάλληλοι που παραπέμπονται για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της υπεξαίρεσης τίθενται αυτοδικαίως σε αργία ως την έκδοση της δικαστικής απόφασης. Επίσης, από το στιγμή που υποπίπτουν σε αδίκημα χάνουν χάνουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν στο μέλλον θέση προϊσταμένου.
Για πρώτη φορά με το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο θα προβλέπεται επιπλέον ότι η μη ανάρτηση ή η μη έγκαιρη ανάρτηση όλων των πράξεων στο «Δι@ύγεια» θα συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα για τον υπάλληλο που έχει την ευθύνη, γεγονός που ησμαίνει ότι εκτός των άλλων θα στερείται και του δικαιώματος προαγωγής.
Ο υπουργός Εσωτερικών επιχειρεί να βάλει τέλος στην ατιμωρησία στο Δημόσιο, καθώς επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί ενέχονται σε υποθέσεις διαφθοράς και καταφέρνουν να παραμένουν στις θέσεις τους ή δεν τιμωρούνται καθόλου εκμεταλλευόμενοι τα «παραθυράκια» του ισχύοντος καθεστώτος.
Αυστηρότερες θα είναι με το νέο καθεστώς εκτός από τις προθεσμίες και οι πειθαρχικές ποινές. Έτσι, ενώ σήμερα δεν προβλέπεται η παραμικρή οικονομική κύρωση για τους υπαλλήλους μετά τη συνταξιοδότησή τους, με τις νέες ρυθμίσεςι για τους υπαλλήλους που αποχωρούν από την υπηρεσία μετά τη δίωξη επιβάλλεται πειθαρχική ποινή υπό τη μορφή οικονομικής κύρωσης.
Αλλά και οι υφιστάμενες ποινές γίνονται βαρύτερες. Το πρόστιμο επεκτείνεται σε 12 μήνες από τους τρεις που προβλέπονται σήμερα, όπως και η προσωρινή παύση με πλήρη στέρηση αποδοχών, που επεκτείνεται στους 12 μήνες από τους έξι.
Θεσπίζεται ακόμη υποβιβασμός έως δύο βαθμούς από έναν που ισχύει σήμερα.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου