
Επιθέσεις αυτοκτονίας στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης
Διπλή επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Βαγδάτη, και συγκεκριμένα κοντά σε σημείο ελέγχου στην Πράσινη Ζώνη. Σύμφωνα με το Reuters οι νεκροί είναι τρεις, ενώ κατά άλλες πηγές ανέρχονται σε εννέα.
Διπλή επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Βαγδάτη, και συγκεκριμένα κοντά σε σημείο ελέγχου στην Πράσινη Ζώνη, όπου στεγάζονται κυβερνητικά κτήρια και ξένες πρεσβείες.
Σύμφωνα με το Reuters οι νεκροί είναι τρεις, ενώ κατά άλλες πηγές ανέρχονται σε εννέα. Ιρακινοί αστυνομικοί υποστήριξαν στο Associated Press ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και πέντε Ιρακινοί στρατιώτες.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι τουλάχιστον 23 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Οι επιθέσεις, στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν παγιδευμένα με εκρηκτικά οχήματα, σημειώθηκαν νωρίς το πρωί, σε ώρα αιχμής.
Επεισόδια στο βόρειο Ιράκ
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το Σάββατο στην πόλη Σουλεϊμανίγια του βόρειου Ιράκ, όταν Κούρδοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας.
Σύμφωνα με το CΝΝ, τουλάχιστον 42 διαδηλωτές και οκτώ αστυνομικοί τραυματίστηκαν.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν στη διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν περίπου 400 Κούρδοι, ζητώντας πολιτικές μεταρρυθμίσεις, πάταξη της διαφθοράς και δημιουργία θέσεων εργασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία διέλυσε τη συγκέντρωση χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και αληθινά πυρά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το επικίνδυνο Πάσχα των μολότοφ και των βεγγαλικών
- Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ παραλίγο να πάθει «νευρικό κλονισμό» το 1969;
- Από τη Σουηδία με αγάπη: Η μια συνήθεια που τους κάνει πιο ευτυχισμένους
- Ενεργειακή κρίση: Αν δεν ληφθούν μέτρα τα ελληνικά νοικοκυριά θα χάσουν μέχρι δυο μισθούς τον χρόνο
- Κλειστές πόρτες στο ΕΣΥ για τους ασθενείς, πριν καν ξεκινήσουν
- ΕΕ: Μία δύναμη με γεωπολιτική ισχύ, αλλά χωρίς τη βούληση να την αξιοποιήσει



