Σχέδιο «απόσυρσης» των μισών ταξί και καθιέρωση μικρών βαν εξετάζει το υπουργείο Υποδομών
Την καθιέρωση και στη χώρα μας μικρών βαν έως εννέα θέσεων που θα λειτουργούν χωρίς ταξίμετρο, αλλά με προσυμφωνημένο μίσθωμα, ετοιμάζει το υπουργείο Μεταφορών, προχωρώντας σε ένα σχέδιο ρύθμισης του κλάδου των ταξί. Στόχος του υπουργείου είναι η σταδιακή μείωση του αριθμού των ταξί σε όλη τη χώρα.
Την καθιέρωση και στη χώρα μας μικρών βαν έως εννέα θέσεων που θα λειτουργούν χωρίς ταξίμετρο, αλλά με προσυμφωνημένο μίσθωμα, ετοιμάζει το υπουργείο Μεταφορών, προχωρώντας σε ένα σχέδιο ρύθμισης του κλάδου των ταξί.
«Δεν πρόκειται για απελευθέρωση του κλάδου των ταξί, καθώς ήδη στην Ελλάδα ο αριθμός των οχημάτων είναι πολύ μεγάλος, αλλά για ρύθμιση της λειτουργίας της αγοράς, με στόχο να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες από τα ταξί υπηρεσίες και να βελτιωθούν οι περιβαλλοντικές συνθήκες στην Αττική» αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών.
Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται να επιτραπεί πλέον και στις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων η µίσθωση των οχηµάτων τους µαζί µε οδηγό, κάτι που σήµερα απαγορεύεται, ενώ ισχύει ήδη εδώ και πολλά χρόνια σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».
Βάσει του σχεδίου του υπουργείου Μεταφορών, στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν τα συµβατικά ταξί, στα οποία όµως θα προστεθούν και τα οχήµατα που θα εκτελούν µεταφορές (κυρίως σε τουριστικές περιοχές) χωρίς ταξίµετρο, όπως ήδη γίνεται στη Γαλλία και τη Βρετανία. Τα συγκεκριµένα οχήµατα εξετάζεται να λειτουργούν µε άδειες σηµερινών ταξί που θα αποσυρθούν από την αγορά.
Στόχος του υπουργείου είναι η σταδιακή μείωση του αριθμού των ταξί σε όλη τη χώρα που σήμερα ανέρχονται σε περίπου 30.000. Μόνο στο Λεκανοπέδιο υπάρχουν περίπου 14.500 ταξί.
Για τις αλλαγές στον κλάδο των ταξί, το υπουργείο Μεταφορών έχει ήδη αρχίσει διάλογο με τους αυτοκινητιστές. Εντός του Μαΐου το υπουργείο αναμένεται να έχει καταλήξει στις βασικές αρχές της ρύθμισης της λειτουργίας του κλάδου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γεραπετρίτης από το Βιετνάμ: Νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις και κοινό μέτωπο υπέρ του Διεθνούς Δικαίου
- Μουντιάλ 2026: Θα απονείμει ο Τραμπ το τρόπαιο; Μπορεί, και όλοι ελπίζουν ότι δεν θα υπάρξουν γιουχαΐσματα
- Επικός Μέσι: «Το… τερμάτισα από το προηγούμενο Μουντιάλ» (vid)
- Λορέντζο Καριέρε: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» – Συντετριμμένη η σύζυγός του
- Ευκαρπία: Χειροπέδες σε 58χρονο που άφρισε παγκάρι σε παρεκκλήσι
- Ρόκα: «Μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός με ξεκάθαρους στόχους» (vid)
- Voucher παιδικών σταθμών: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
- Χαμός με «Νοικιάστηκε» από τον Φουρνιέ στην Πάρο (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442