Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν είναι στην «ημερήσια διάταξη» δήλωσε ο Βαν Ρομπάι
Μια ακόμη διάψευση για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ήρθε από τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι την Κυριακή. Το θέμα δεν είναι στην «ημερήσια διάταξη» τόνισε και επισήμανε: «Είμαι πεπεισμένος ότι η ελληνική κυβέρνηση καταβάλει γιγαντιαίες προσπάθειες και πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες αυτές».
Παυλίδου Δώρα
Μια ακόμη διάψευση για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ήρθε από τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι την Κυριακή. Το θέμα δεν είναι στην «ημερήσια διάταξη» τόνισε.
«Το θέμα δεν βρίσκεται στο τραπέζι» δήλωσε ο Χέρμαν βαν Ρομπάι απαντώντας στις φήμες που θέλουν την Αθήνα να ξεκινά διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της για να μειώσει το ύψος των χρεών της.
«Είμαι πεπεισμένος ότι η ελληνική κυβέρνηση καταβάλει γιγαντιαίες προσπάθειες και πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες αυτές» πρόσθεσε, μιλώντας σε κοινή εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού TV5 Monde, του ραδιοφωνικού σταθμού RFI και της εφημερίδας Le Monde.
«Το αποτέλεσμα μιας αναδιάρθρωσης μπορεί να είναι καταστροφικό. Οι αρνητικές επιπτώσεις είναι πολύ πιο σημαντικές από τις θετικές», σημείωσε.
Ο πρόεδρος της ΕΕ εξέφρασε επίσης τη λύπη του για το ότι δεν δίνεται «αρκετός χρόνος» στην Ελλάδα ώστε να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΒΗΜΑGAZINO: Αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Παγκόσμια συνάντηση στις ΗΠΑ με θέμα την «ακροαριστερή τρομοκρατία» – Live βίντεο
- Αρσάκειο: Τίτλος τιμής και σπουδαίον εφόδιον
- Την Κυριακή (19/7) στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ ο Όσμαν
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή σε Αττική, Κρήτη και άλλες τρεις Περιφέρειες
- Ισπανία: Στάχτη έγιναν 45.000 στρέμματα στη Σαραγόσα – Θα χρειαστεί μέρες για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά
- Η Ζεντάγια επιλέγει τις «ghost» βλεφαρίδες – Η αιθέρια τάση
- Harper’s Bazaar Greece: Το τεύχος Αυγούστου κυκλοφορεί αποκλειστικά με το ΒΗΜΑ της Κυριακής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442