Κρίσιμο σφάλμα στο Adobe Flash απειλεί χρήστες PC, Mac και Android
Κρίσιμο χαρακτηρίζει το κενό ασφάλειας που εντόπισε η Adobe ακόμα και στην τελευταία έκδοση του προγράμματος αναπαραγωγής Flash που χρησιμοποιούν όλοι οι browser όχι μόνο σε Windows, Linux, Solaris, MacOS Χ αλλά και σε κινητά με Android. H ενημέρωση που κλείνει την κερκόπορτα αναμένεται στα μέσα Απριλίου.
Κρίσιμο χαρακτηρίζει το κενό ασφάλειας που εντόπισε η Adobe ακόμα και στην τελευταία έκδοση του προγράμματος αναπαραγωγής Flash που χρησιμοποιούν όλοι οι browser όχι μόνο σε Windows, Linux, Solaris, MacOS Χ αλλά και σε κινητά με Android.
Το πρόβλημα αφορά στις εκδόσεις
* Flash Player 10.2.153.1 και παλαιότερες
* Flash Player 10.2.154.25 και παλαιότερες για χρήστες του Chrome σε περιβάλλοντα Windows, Macintosh, Linux και Solaris,
* Adobe Flash Player 10.2.156.12 και παλαιότερες για Android, καθώς και το
* Authplay.dll που συνοδεύει τα Adobe Reader και Acrobat X (10.0.2) και νεότερα 10.x και 9.x για χρήστες Windows και Macintosh.
Η ευπάθεια μπορεί να προκαλέσει την κατάρρευση του συστήματος, αλλά και την κατάληψη από επίδοξους εισβολείς. Η Adobe αναφέρεται σε πληροφορίες που φέρουν επιθέσεις να οργανώνονται είτε μέσω «μολυσμένης» ιστοσελίδας είτε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φέρει επισυναπτόμενο ένα αρχείο είτε υπό μορφή εγγράφου του Word είτε spreadsheet του Excel που έχουν ενσωματωμένο Flash (.swf) με προορισμό χρήστες των Windows.
Προς το παρόν, αναφέρει η ανακοίνωση της Adobe, δεν της έχει γνωστοποιηθεί περιστατικό που να αφορά σε επιθέσεις μέσω PDF.
H Adobe δηλώνει ότι ένα ακόμα Update που θα κλείνει την κερκόπορτα θα διατεθεί στις 15 Απριλίου, ενώ οι χρήστες Chrome μπορούν ήδη να κατεβάσουν την ασφαλή έκδοση του Flash player 10.0.648.205 (για να δείτε ποιά έκδοση του Chrome χρησιμοποιείτε κάντε κλικ στο εικονίδιο στα δεξιά της μπάρας διευθύνσεων με το γαλλικό κλειδί και επιλέξτε Πληροφορίες για το Google Chrome -αν και το πρόγραμμα αναζητά Update και αυτοματοποιεί τη διαδικασία της αναβάθμισης).
Ποιά έκδοση του flash player είναι εγκαταστημένη στον browser που χρησιμοποιώ;
Κατεβάστε την τελευταία έκδοση του Flash player (στην έκδοση 10.2.153.1 παραμένει ανοικτό το κενό ασφαλείας, αναμείνατε Update).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλλάζει όψη η οδός Αγίου Δημητρίου στην Αλεξανδρούπολη
- Αισιόδοξα τα νέα για τη 13χρονη που έπεσε από το μπαλκόνι Γυμνασίου στο Χαϊδάρι
- Ο Τζέιμς Μποντ δεν θα βγει στις σκοτεινές αίθουσες πριν το 2028
- ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: Η απόφαση του Αρείου Πάγου για υποκλοπές πλήττει τη Δημοκρατία
- Ο Κόντης ήταν μία μεταφυσική τιμωρία για τον Παναθηναϊκό
- Αγορές: Σε τεντωμένο σχοινί – Το ενεργειακό σοκ δεν έχει φανεί ακόμη
- Μεγάλο πλήγμα στον Παναθηναϊκό: Χάνει όλη τη σειρά με τη Βαλένθια ο Σλούκας!
- Μεταφορές χρημάτων, εκπτώσεις και πιστωτικές – Το Χ προσθέτει οικονομικές υπηρεσίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442