Φρένο σε νόμο-ασυλία για τον Μπερλουσκόνι επιχειρεί να βάλει η αντιπολίτευση
Με «κοινοβουλευτικό Βιετνάμ» απειλεί η αντιπολίτευση τον κυβερνητικό συνασπισμό στην Ιταλία, επιδιώκοντας να περάσει νομοσχέδιο για τροποποίηση της νομοθεσίας που θα «σώσει» τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι από πιθανή καταδίκη για δωροδοκία.
Ψυχάρη Ειρήνη
Με «κοινοβουλευτικό Βιετνάμ» απειλεί η αντιπολίτευση τον κυβερνητικό συνασπισμό στην Ιταλία, επιδιώκοντας να περάσει νομοσχέδιο για τροποποίηση της νομοθεσίας που θα «σώσει» τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι από πιθανή καταδίκη για δωροδοκία.
Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δίνουν από την Τρίτη μάχη στο Κοινοβούλιο σε μία ύστατη, αλλά όπως χαρακτηρίζεται κυνική, προσπάθεια να υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο, το οποίο θα παραγράψει την υπόθεση που εκκρεμεί κατά του κ. Μπερλουσκόνι και θα τη στείλει οριστικά στο αρχείο.
Ωστόσο, η αντιπολίτευση δηλώνει έτοιμη να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο που διαθέτει προκειμένου να ανατρέψει τα κυβερνητικά σχέδια και απειλεί τον Μπερλουσκόνι με «κοινοβουλευτικό Βιετνάμ».
Ο Ιταλός πρωθυπουργός κατηγορείται ότι κατέβαλε στον Βρετανό δικηγόρο Ντέιβιντ Μιλς 600.000 δολάρια για να ψευδομαρτυρήσει υπέρ του ιδίου σε δύο δίκες το 1997 και το 1998.
Ο κ. Μιλς, εν διαστάσει σύζυγος της πρώην υπουργού Ολυμπιακών Αγώνων της Βρετανίας Τέσα Τζόουελ, κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, απόφαση που ακυρώθηκε πέρυσι επειδή δεν υπήρχε χρόνος για την ακροαματική διαδικασία της δεύτερης έφεσης που άσκησε.
Οι προτάσεις των βουλευτών που πρόσκεινται στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι στοχεύουν στην πρόωρη παραγραφή των αδικημάτων για πρόσωπα όπως ο πρωθυπουργός, κάτι που θα οδηγήσει στην παραγραφή της συγκεκριμένης υπόθεσης τον επόμενο μήνα και όχι το 2012.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναμένεται αργότερα την Τετάρτη.
Παρότι ο κυβερνητικός συνασπισμός διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι αμφίρροπο, καθώς η ακροδεξιά Λέγκα του Βορρά διστάζει να ψηφίσει νομοσχέδιο που θα μπορούσε να μεταφραστεί ως ασυλία σε εγκληματίες.
Οι υποστηρικτές του Μπερλουσκόνι υποστηρίζουν από την πλευρά τους ότι οι προτεινόμενες αλλαγές είναι απαραίτητες προκειμένου να επιταχυνθούν οι εξαιρετικά αργές διαδικασίες στην ιταλική Δικαιοσύνη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σεισμός κοντά στα Αρφαρά Μεσσηνίας
- Στενά του Ορμούζ: Νεκρός ο Ινδός ναυτικός που αγνοείτο μετά την επίθεση σε πλοίο κυπριακής σημαίας
- «Αν μπορούσα, θα κάπνιζα τα Biscoff» – Πώς ένα μικρό, βελγικό μπισκότο έγινε φαινόμενο στα κοινωνικά δίκτυα
- Ο Άρης Betsson ετοιμάζει διπλό «χτύπημα»: Κοντά στους Ρόμπινσον-Ερλ και Γιόβιτς
- Κινητοποίηση της ΚΝΕ στον Άλιμο για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες
- Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές τη Δευτέρα λόγω αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς