
Δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στη Λιβύη, λέει ο Δ.Δρούτσας
Κατάπαυση του πυρός και αναζήτηση πολιτικής λύσης απαιτείται για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, τόνισε ότι, παρ'όλο που η Ελλάδα τάσσεται κατά μιας στρατιωτικής λύσης, είναι έτοιμη να αποτελέσει η Κρήτη βάση για την υποστήριξη των προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας.
Στελλάκη Αγγελική
Κατάπαυση του πυρός και αναζήτηση πολιτικής λύσης απαιτείται για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, τόνισε ότι, παρ’όλο που η Ελλάδα τάσσεται κατά μιας στρατιωτικής λύσης, είναι έτοιμη να αποτελέσει η Κρήτη βάση για την υποστήριξη των προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας.
Σύμφωνα με τον κ. Δρούτσα, στη Λιβύη απαιτείται άμεση και αξιόπιστη κατάπαυση του πυρός με τις δύο πλευρές να κάθονται στο τραπέζι για την αναζήτηση πολιτικής λύσης.
«Το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή και αυτή είναι η θέση της Ελλάδας, ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στην κρίση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δρούτσας, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο.
Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι προτεραιότητα παραμένει η ανθρωπιστική βοήθεια για το λαό της Λιβύης και η Ελλάδα δηλώνει έτοιμη να αποτελέσει η Κρήτη βάση για την υποστήριξη των προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας.
Εκτός από τη συνεδρίαση των 27 υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ της Τρίτης, την Τετάρτη συνεδριάζει η Ομάδα Επαφής για τη Λιβύη στη Ντόχα, την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των περιφερειακών οργανώσεων στο Κάιρο, ενώ θα ακολουθήσει συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το μισθολογικό χάσμα «κοστίζει» από τον πρώτο μισθό μέχρι την σύνταξη – 16% χαμηλότερες αποδοχές για τις γυναίκες
- Ο Snoopy της «Ελπίδας»: Το κουτάβι που πετάχτηκε στον Σχοινιά ονειρεύεται το παντοτινό του σπίτι
- Ο Γιώργος Αρβανίτης ξανά πίσω από την κάμερα: «Μέχρις ότου τα μάτια μου αντέχουνε και τα πόδια μου βαστάνε»
- Ελλάδα – Πορτογαλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου
- Βενεζουέλα: Ξεκίνησαν να αποχωρούν οι διασώστες – Κοντά στους 3.000 οι νεκροί από τους σεισμούς
- Με καθυστέρηση το δρομολόγιο του Superferry στη Ραφήνα – Εγκλωβίστηκε η άγκυρα σε συρματόσχοινα
- Μαρία Κίτσου: «Μεγάλωσα κακοποιητικά και από τους δυο μου γονείς»
- Μουντιάλ 2026: Ο Εμπαπέ έχει περισσότερα γκολ σε νοκ άουτ από τρεις πρωταθλήτριες κόσμου και μια Ευρώπης!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442