
Εικόνα – Ήχος: Αποδεκτή η πρόταση της Expert για κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εικόνα – Ήχος ΑΕΕ κατά τη συνεδρίαση στις 12/4 συζήτησε και έκανε αποδεκτή την πρόταση της Expert Ελλάς για την κεφαλαιοποίηση των υποχρεώσεών της με ΑΜΚ και την έκδοση νέων μετοχών ισόποσης αξίας με τις υποχρεώσεις που θα κεφαλαιοποιηθούν, οι οποίες μετοχές θα δοθούν στην Expert Ελλάς. (κατάργηση του δικαιώματος των […]
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εικόνα – Ήχος ΑΕΕ κατά τη συνεδρίαση στις 12/4 συζήτησε και έκανε αποδεκτή την πρόταση της Expert Ελλάς για την κεφαλαιοποίηση των υποχρεώσεών της με ΑΜΚ και την έκδοση νέων μετοχών ισόποσης αξίας με τις υποχρεώσεις που θα κεφαλαιοποιηθούν, οι οποίες μετοχές θα δοθούν στην Expert Ελλάς. (κατάργηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων).
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι συνολικές υποχρεώσεις της εισηγμένης προς την Expert Ελλάς ανέρχονται σήμερα στο ποσό των € 11.940,31 χιλ ευρώ.
Για την αξιολόγηση της πρότασης ελήφθησαν υπόψη το ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, οι ανάγκες ρευστότητας της εταιρίας και τα αρνητικά ίδια κεφάλαιά της ύψους €3.869,17 χιλ, όπως αποτυπώνονται στις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης που έληξε στις 31.12.2011.
Η συγκεκριμένη πρόταση της Expert Ελλάς Α.Ε. κρίθηκε θετική, καθώς θα επιφέρει μείωση των υποχρεώσεων, αύξηση των ιδίων κεφαλαίων τα οποία θα καταστούν θετικά, ενίσχυση της ρευστότητας λόγω απάλειψης βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων και βελτίωση της οικονομικής εικόνας και της χρηματοοικονομικής διάρθρωσης της εταιρίας.
Για τους παραπάνω λόγους, η αποδοχή της πρότασης κρίνεται ότι είναι προς των συμφέρον όλων των υφισταμένων μετόχων της εταιρίας. Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο και Δ/νοντα Σύμβουλο κο Αντώνιο Τσουρμπάρκα όπως αυτός προσδιορίσει τους ακριβείς όρους της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια απαιτείται προς τον σκοπό αυτό.
Σε κάθε περίπτωση αρμόδιο και ανώτατο όργανο λήψης της σχετικής απόφασης είναι η Γενική Συνέλευση των μετόχων και για τον λόγο αυτό, εντός των επομένων ημερών θα συγκληθεί η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση προκειμένου να αποφασίσει, μεταξύ άλλων, και επί του θέματος αυτού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (21/4): Δράση με Παναθηναϊκό στη Euroleague και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
- Undeclared Work in Greece Remains Above EU Average
- Κέντρικ Ναν για Βεζένκοφ: «Παίρνει βοήθεια απ’ τους πορτοκαλί…» (pic)
- Μετρό: Οι 5 σταθμοί που θα κλείνουν από σήμερα νωρίτερα λόγω έργων – Πώς θα εξυπηρετηθούν οι επιβάτες
- ΗΠΑ: Βετεράνοι του αμερικανικού στρατού διαδηλώνουν ενάντια στον πόλεμο στο Ιράν – Πάνω από 60 συλλήψεις
- Αντετοκούνμπο: «Φέτος ήταν από τις πιο δύσκολες της καριέρας μου, θα αναγεννηθώ»
- Ο άνδρας πίσω από τη νέα εμμονή της μόδας με τα παπούτσια Saint Laurent
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Μπαίνει στα εργοστάσια και δημιουργεί νέα δεδομένα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442