Πράσινο φως από το ΚΑΣ για την ανέγερση σχολείου στον Κεραμεικό
Το πράσινο φως για την ανέγερση του 49ου Δημοτικού Σχολείου και ενός Νηπιαγωγείου στην περιοχή του Κεραμεικού άναψε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, βάζοντας τέλος σε αναμονή εννέα ετών. Το σχολείο θα κτισθεί σε οικόπεδο που ορίζεται από τις οδούς Ασωμάτων, Ψαρομηλίγκου, Καλογήρου Σαμουήλ και Πειραιώς.
Τρίγκα Νότα
Το πράσινο φως για την ανέγερση του 49ου Δημοτικού Σχολείου και ενός Νηπιαγωγείου στην περιοχή του Κεραμεικού άναψε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, βάζοντας τέλος σε αναμονή εννέα ετών. Το σχολείο θα κτισθεί σε οικόπεδο που ορίζεται από τις οδούς Ασωμάτων, Ψαρομηλίγκου, Καλογήρου Σαμουήλ και Πειραιώς.
Εκεί βρίσκονται τρία διατηρητέα κτίρια, σε άσχημη κατάσταση σήμερα, μεταξύ των οποίων και το πρώτο Χημείο του ελληνικού κράτους, αλλά και αρχαιότητες -πράγμα φυσικό, καθώς λίγα μόνο μέτρα χωρίζουν το οικόπεδο από τον περιφραγμένο αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού.
Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη που κατατέθηκε στο Συμβούλιο, τα αρχαία διατηρούνται και αναδεικνύονται με άριστο τρόπο, ενώ τα κτίρια θα αναστηλωθούν και θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του σχολικού συγκροτήματος.
Η δημιουργία του, όπως αναφέρθηκε από εκπροσώπους του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, ήταν απολύτως απαραίτητη για τις περιοχές του Ψυρρή και του Κεραμεικού, που αντιμετωπίζουν γενικότερο πρόβλημα υποβάθμισης και έλλειψης κατάλληλων υποδομών ώστε να διατηρήσουν την αστική φυσιογνωμία τους.
Τα νέα κτίρια θα ανεγερθούν στο αδόμητο τμήμα του οικοπέδου. Η είσοδος στο συγκρότημα θα γίνεται από την οδό Καλογήρου Σαμουήλ η οποία και θα πεζοδρομηθεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Παναγόπουλος
- Η αυθεντική πλευρά των Κυκλάδων: Η Άνδρος πρωταγωνιστεί σε γαλλικά ταξιδιωτικά αφιερώματα
- Ολυμπιακός: Πρώτο φιλικό με αντίπαλο τη Ρακόφ
- Κρήτη: Αγνοείται ψαροντουφεκάς – Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό του
- Το τέλος του «αφηγήματος» και η απώλεια της ψυχραιμίας για τη Νέα Δημοκρατία
- Το Ιράν απαντά στους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ με επιθέσεις στον Κόλπο – Πώς φτάσαμε στον νέο κύκλο έντασης
- «Μπαμ» στην Αμερική: «Έκλεισε στον Παναθηναϊκό ο Γιαμπουσέλε»
- ΕΛΑΣ σε ρυθμούς εκλογών – Tέλος Ιουλίου τα πρώτα ονόματα στα ψηφοδέλτια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442