Την πρόθεσή του να διεκδικήσει δεύτερη θητεία στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών στις εκλογές του 2012 ανακοίνωσε επίσημα τη Δευτέρα ο Μπαράκ Ομπάμα με μήνυμα που αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο της προεκλογικής του εκστρατείας και μέσω e-mail που εστάλη στους υποστηρικτές του. Η προεκλογική εκστρατεία ανοίγει επίσημα, η υποψηφιότητα Ομπάμα κατατίθεται στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή των ΗΠΑ και η συγκέντρωση χρηματοδότησης αρχίζει.

«Η εκστρατεία αυτή μόλις ξεκίνησε. Ανοίγουμε γραφεία, ξεπακετάρουμε και ανοίγουμε τη συζήτηση με υποστηρικτές σαν εσάς για να βοηθήσουν να στρωθεί ο δρόμος προς τη νίκη. Το 2012 αρχίζει τώρα» αναφέρεται στο μήνυμα που έχει αναρτηθεί στο δικτυακό τόπο της προεκλογικής εκστρατείας.

Η ανακοίνωση συνοδεύεται από ένα βίντεο διάρκειας δύο λεπτών και 10 δευτερολέπτων, που τιτλοφορείται «Ξεκινάει Με Εμάς», στο οποίο εμφανίζονται υποστηρικτές από όλη τη χώρα να συζητούν για τη στήριξή τους προς τον Δημοκρατικό πρόεδρο, χωρίς να εμφανίζεται ο ίδιος ή να ακούγεται η φωνή του.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως η εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα θα συγκεντρώσει χρηματοδότηση-ρεκόρ ύψους ενός δισ. δολαρίων.

Οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν τον Νοέμβριο του 2012.

Από το ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο δεν έχουν ανακοινωθεί υποψηφιότητες επισήμως. Οι δημοσκοπήσεις, πάντως, εμφανίζουν μέχρι στιγμής τον Ομπάμα να προηγείται των Ρεπουμπλικανών πιθανών αντιπάλων του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα για την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή ίσως και εντός της ημέρας, γεγονός που θα επιτρέψει την έναρξη της χρηματοδότησης της εκστρατείας του.

Στις εκλογές του 2008, ως γερουσιαστής του Ιλινόι ο Μπαράκ Ομπάμα είχε συγκεντρώσει 750 εκατομμύρια δολάρια για τις ανάγκες της προεκλογικής του εκστρατείας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο