Κυπελλούχος στο μπάσκετ γυναικών ο Αθηναϊκός με 64-61 επί του Πρωτέα Βούλας
Ο Αθηναϊκός επιβλήθηκε με 64-61 του Πρωτέα Βούλας και κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά το Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών. Στον μικρό τελικό της παρηγοριάς ο Πανιώνιος επικράτησε του ΔΑΣΑΛ 73-68 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Κύπελλο γυναικών.
Ο Αθηναϊκός επιβλήθηκε με 64-61 του Πρωτέα Βούλας και κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά το Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών.
Αν και η ομάδα της Βούλας παλεύει με όλες της τις δυνάμεις για να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία, όχι μόνο κοίταξε στα μάτια τις πρωταθλήτριες, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης είχε τον έλεγχο! Ωστόσο, σε δύο κρίσιμες επιθέσεις οι Πέππυ Βαλέτα δεν κατάφερε να σκοράρει με αποτέλεσμα ο Πρωτέας να «λυγίσει» στην σθεναρή πίεση του Αθηναϊκού.
Την απονομή του Κυπέλλου έκανε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, στην αρχηγό της ομάδας του Βύρωνα, Τούλα Καλέντζου.
Στον μικρό τελικό της παρηγοριάς ο Πανιώνιος επικράτησε του ΔΑΣΑΛ 73-68 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Κύπελλο γυναικών που φιλοξενείται στο κλειστό γυμναστήριο της Ηλιούπολης. Ο αγώνας ήταν ντέρμπι καθ’ όλη τη διάρκειά του, ωστόσο οι Κυανέρυθρες με ένα σερί 9-0 στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης έφθασαν στη νίκη.
Πρώτη σκόρερ για τον Πανιώνιο ήταν η Μάζιτς με 18 πόντους, ενώ από τις ηττημένες πήγε… στράφι η εξαιρετική εμφάνιση της Δέλβα (29π. και 14ρ.). Καθοριστική για τις νικήτριες η συμβολή της Κοχ που σημείωσε τους πέντε από τους δέκα πόντους της στο φινάλε του αγώνα.
Χρηματική ποινή 10.000 ευρώ επέβαλλε η επιτροπή της ΔΕΑΒ για τα 160 καθίσματα που έσπασαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με τον ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό.
Ο Σακίλ ΜακΚίσικ είχε σημαντικό ρόλο στη… σκούπα του Ολυμπιακού με τη Μονακό, όμως προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ο νέος τρόπος που εκτελεί βολές. Και είναι απόλυτα πετυχημένος…