Δεν υπάρχουν προοπτικές συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζει ο Φ.Κουβέλης
Ο διάλογος, αν δεν έχει το στοιχείο της αμφίδρομης επικοινωνίας, γίνεται ακρόαση και μονόλογος και τελικά δεν προσφέρει στην κοινωνία, ήταν η απάντηση του Φώτη Κουβέλη στην πρόταση διαλόγου που απηύθυνε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην Δημοκρατική Αριστερά την περασμένη Πέμπτη στο συνέδριο του κόμματος. Ο κ. Κουβέλης δήλωσε απερίφραστα ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συνεργασίας με το κυβερνών κόμμα και κατηγόρησε όσους διαδίδουν το αντίθετο ότι διαστρεβλώνουν τις θέσεις και την πολιτική της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Στελλάκη Αγγελική
Ο διάλογος, αν δεν έχει το στοιχείο της αμφίδρομης επικοινωνίας, γίνεται ακρόαση και μονόλογος και τελικά δεν προσφέρει στην κοινωνία, ήταν η απάντηση του Φώτη Κουβέλη στην πρόταση διαλόγου που απηύθυνε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην Δημοκρατική Αριστερά την περασμένη Πέμπτη στο συνέδριο του κόμματος.
Συνοψίζοντας το Σάββατο τις εργασίες του συνεδρίου ο κ. Κουβέλης άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η Δημοκρατική Αριστερά καταθέτει προτάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων που όμως δεν έχουν εισακουστεί.
Απαντώντας σε τοποθετήσεις συνέδρων, ο κ. Κουβέλης δήλωσε απερίφραστα ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συνεργασίας με το κυβερνών κόμμα και κατηγόρησε όσους διαδίδουν το αντίθετο ότι διαστρεβλώνουν τις θέσεις και την πολιτική της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι προϋπόθεση για να υπάρξει συνεργασία σε οποιοδήποτε επίπεδο είναι η προγραμματική σύγκλιση και φερεγγυότητα, κάτι που όπως είπε δεν υφίσταται.
Αντίθετα, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια ευρεία συμπαράταξη δυνάμεων που να περιλαμβάνει την Δημοκρατική Αριστερά, δυνάμεις της Οικολογίας, της σοσιαλδημοκρατίας και ανένταχτων ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για αλλαγές.
Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Κουβέλης είπε ότι η κυβερνητική πολιτική είναι συντηρητική και πρότεινε την αναδιαπραγμάτευση για την αναδιάρθρωση του χρέους και κάλεσε την κυβέρνηση να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.
Επίσης, επανέλαβε τη θέση για τη δημιουργία δημόσιου τραπεζικού πυλώνα που να χρηματοδοτήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να δρομολογηθεί η αναπτυξιακή πορεία.
Ο κ. Κουβέλης επέκρινε την κυβέρνηση γιατί συνεχίζει να φορολογεί τους εργαζόμενους, ενώ -όπως είπε- δεν έχει αντιμετωπίσει καθόλου την φοροδιαφυγή, την παραοικονομία και την διαφθορά.
Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται το απόγευμα της Κυριακής με την εκλογή προέδρου, γραμματέα και Κεντρικής Επιτροπής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο ΠΑΟΚ μετά τον Οσμάν πάει να πάρει και τον Τολιόπουλο!
- Φωτιά στη Λάρισα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο εργοστάσιο ανακύκλωσης – Συνεχείς εκρήξεις
- Πώς θωρακίζονται οι τράπεζες από την απειλή της ΑΙ
- Αρκάς: Οι ευχές για «Καλό Σαββατοκύριακο», σε καλοκαιρινό σκηνικό
- Μάχη με το χρόνο για τα χωροταξικά σε ΑΠΕ, τουρισμό και βιομηχανία
- Άσκηση: Οι έξι κανόνες για να μην μας «κάψει» η ζέστη
- «1.000 πύραυλοι είναι κλειδωμένοι και στοχεύουν στo Ιράν» – Απειλές Τραμπ για το ενδεχόμενο δολοφονίας του
- «Έβραζε» ο Κουρτουά με τον Ρούντι Γκαρσία: «Δεν ζήτησα εγώ να βγω αλλαγή»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442