Να τοποθετηθούν άμεσα οι υπεύθυνοι της Επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο του πόθεν έσχες σχετικά με ανεπίσημες πληροφορίες που διαρρέονται ότι θα ζητηθεί περαιτέρω έλεγχος για τον ίδιο ζητεί ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρώην υπουργού τονίζεται ότι προκαλούν έκπληξη και απορία οι πληροφορίες περί απόφασης της Επιτροπής για περαιτέρω έλεγχο, παρ’ ότι οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν εντοπίζονται παρατυπίες σε σχέση με το πρόσωπό του.

«Από την πρώτη στιγμή που ζητήθηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το ‘πόθεν έσχες’ η παροχή στοιχείων από τον τ. υπουργό, εκείνος ανταποκρίθηκε άμεσα και επανειλημμένα, μια και του ζητήθηκαν, τον περασμένο Δεκέμβριο σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες, στοιχεία για τρεις διαφορετικές περιόδους, και συγκεκριμένα: α) για την περίοδο 2000-2004, β) για την περίοδο 2000-έως σήμερα και γ) για την περίοδο από το 1981! (σε όποιες περιπτώσεις οι τράπεζες ήταν εφικτό να παρέχουν στοιχεία) που ανέλαβε για πρώτη φορά καθήκοντα υπουργού, έως και σήμερα.

» Έδωσε δηλαδή πλήρη στοιχεία για εισοδήματα, όλες τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών και τη γενικότερη περιουσιακή του κατάσταση, σε συνδυασμό και με τις αντίστοιχες φορολογικές δηλώσεις του, για όλα τα χρόνια, συμβάλλοντας έτσι εμπράκτως στο έργο της Επιτροπής, προκειμένου να διασφαλισθεί η ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών δεδομένων και να αποφευχθεί η δημιουργία ‘σκιών’ στο δημόσιο βίο.

» Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητη η άμεση τοποθέτηση των υπευθύνων της Επιτροπής για το θέμα, καθώς από τις ανεπίσημες πληροφορίες που διέρρευσαν δημιουργούνται εντυπώσεις από τις οποίες επωφελούνται όσοι στη συγκεκριμένη συγκυρία υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο