Ζευγάρι χορτοφάγων δικάζεται την Τρίτη στη βόρεια Γαλλία, καθώς κατηγορείται ότι προκάλεσε το θάνατο της μικρής κόρης του λόγω της διατροφής που ακολουθούσε και επέβαλε και στο βρέφος, που απαγόρευε την κατανάλωση προϊόντων ζωικής προέλευσης.

Το ζευγάρι, που θεωρείται ύποπτο για τη «στέρηση μέριμνας και τροφής, η οποία προκάλεσε το θάνατο» της 11 μηνών κόρης του, δικάζεται στο κακουργιοδικείο στην Αμιένη.

Η μικρή Λουίζ πέθανε στις 25 Μαρτίου του 2008 στο σπίτι τους. Οι γονείς της ανήσυχοι για την αδυναμία του παιδιού κάλεσαν την πυροσβεστική υπηρεσία. Οι πυροσβέστες μπόρεσαν μόνο να διαπιστώσουν το θάνατο του παιδιού.

Η ωχρότητα και η εξαιρετική αδυναμία του βρέφους έκαναν τους γονείς να καλέσουν σε βοήθεια. Η μικρή είχε βάρος 5,7 κιλά έναντι οκτώ κιλών που κατά μέσο όρο ζυγίζουν τα βρέφη στην ηλικία αυτή. Η Λουίζ τρεφόταν αποκλειστικά από το γάλα της μητέρας που τότε ήταν 37 ετών.

Η νεκροψία έδειξε έλλειψη στις βιταμίνες Α και Β12, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς αυξάνει την ευαισθησία στις λοιμώξεις και φέρεται «να οφείλεται σε διατροφική ανισορροπία». «Το πρόβλημα της έλλειψης βιταμίνης Β12 μπορεί να έχει σχέση με τη διατροφή της μητέρας» σύμφωνα με την αντιεισαγγελέα της Αμιένης Αν-Λορ Σαντρετό.

Οι γονείς υιοθέτησαν αυτή τη διατροφή από τη στιγμή που είδαν μια «εκπομπή στην τηλεόραση για τη μεταφορά των ζώων στα σφαγεία» εξηγεί ο Στεφάν Ντακό, δικηγόρος της μητέρας.

Οι γονείς της Λουίζ έχουν και μια μεγαλύτερη κόρη, ηλικίας 13 ετών σήμερα, που δεν παρουσίαζε παρόμοιες ελλείψεις στον οργανισμό της εκείνη την εποχή.

Οι γονείς, ιδιαίτερα δύσπιστοι απέναντι στη συμβατική ιατρική, προτιμούσαν να φροντίζουν τα παιδιά τους με δικά τους μέσα και με συμβουλές που αντλούσαν από τα βιβλία.

«Κατά την επίσκεψη στο γιατρό, όταν η Λουίζ ήταν εννέα μηνών, οι γονείς δεν ακολούθησαν τη συμβουλή του, που τούς είπε ότι η μικρούλα πρέπει να νοσηλευθεί, καθώς είχε προσβληθεί από βρογχίτιδα και έχανε βάρος» σύμφωνα με τον Ντακό.

«Προτιμούσαν συνταγές με κατάπλασμα από άργιλο ή φύλλα λάχανου, σύμφωνα με όσα διάβαζαν στα βιβλία» πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Οι γονείς που παραμένουν χορτοφάγοι «έχουν πλήρη συνείδηση του λάθους τους», υπογράμμισε ο Πατρίκ Κενέλ, δικηγόρος του πατέρα.

Οι Σερζίν και Ζοέλ Λε Μοαλιγκού παρουσιάστηκαν ενώπιον του κακουργιοδικείου, του οποίου η δικαστική απόφαση αναμένεται την Παρασκευή. Κινδυνεύουν με ποινή κάθειρξης 30 ετών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο