Επιστολή Τσίπρα στον πρωθυπουργό για τη «συμπεριφορά» Πάγκαλου
Επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Με αφορμή τα όσα ανέφερε ο κ. Πάγκαλος σε πρωινή εκπομπή, ο κ. Τσίπρας ξεκαθαρίζει: «Ο κ. Πάγκαλος δεν είναι ένας γραφικός πολιτικός σχολιαστής που έχει το ακαταλόγιστο να επιτίθεται κατά πάντων. Είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησής σας. Και αν η συμπεριφορά του αποτελεί όνειδος για τη δημοκρατία, αυτό το χρεώνεστε εσείς προσωπικά, όσο επιμένετε να μην την αποδοκιμάζετε.»
Επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.
Με αφορμή τα όσα ανέφερε ο κ. Πάγκαλος σε πρωινή εκπομπή, ο κ. Τσίπρας ξεκαθαρίζει:
«Ο κ. Πάγκαλος δεν είναι ένας γραφικός πολιτικός σχολιαστής που έχει το ακαταλόγιστο να επιτίθεται κατά πάντων. Είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησής σας. Και αν η συμπεριφορά του αποτελεί όνειδος για τη δημοκρατία, αυτό το χρεώνεστε εσείς προσωπικά, όσο επιμένετε να μην την αποδοκιμάζετε.»
Στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας απαριθμεί σειρά πειριστατικών, κατά τα οποία -όπως αναφέρει- ο κ. Πάγκαλος είχε κατηγορήσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Τελικώς, απεδείχθη σε όλα τα περιστατικά ότι τα στελέχη του κόμματος δεν είχαν καμία σχέση.
«Παρά τις διαψεύσεις και στα τέσσερα αυτά περιστατικά, ο κ. Πάγκαλος όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη, αλλά επέμεινε να χυδαιολογεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, συγκρίνοντας τη δράση μας με αυτή των ναζί και καταλογίζοντάς μας σχεδιασμό ‘αντάρτικου πόλεων’ για τη κατάλυση της δημοκρατικής νομιμότητας.»
Στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι το κόμμα δεν σκοπεύει πλέον να ασχοληθεί με τον κ. Πάγκαλο μεμονωμένα, «αλλά όσο τον ανέχεστε να σας εκπροσωπεί, με τη κυβέρνησή και με εσάς προσωπικά.»
Καταλήγοντας, τονίζει προς τον πρωθυπουργό: «Οτιδήποτε συμβεί από εδώ και στο εξής, οποιαδήποτε συκοφαντική επίθεση ή προβοκάτσια στηθεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, θα θεωρήσουμε πως έχει την συμφωνία και την κάλυψή σας.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Νέα μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με drones και πυραύλους στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της χώρας
- Αλλαγή ώρας έναρξης στο Μεξικό – Αγγλία λόγω… κεραυνών!
- Η Porsche ενδέχεται να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί
- «Σκάνδαλο στο Μουντιάλ»: Η κόκκινη κάρτα του Μπαλογκάν ακυρώθηκε μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ινφαντίνο
- Γαλλία: Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ – Εκλεψαν κοσμήματα «μερικών εκατομμυρίων» ευρώ
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα! (vid)
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442