Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην αγκάλη της AT&T έναντι 39 δισ. δολαρίων η T-Mobile

Στην αγκάλη της AT&T έναντι 39 δισ. δολαρίων η T-Mobile

Έπειτα από «πολιορκία» δέκα ετών ο αμερικανικός τηλεοπτικός όμιλος ΑΤ&Τ κατάφερε να αποκτήσει τη θυγατρική της γερμανικής Deutsche Telekom στις ΗΠΑ, Τ-Mobile, έναντι 39 δισ. δολαρίων. Ξέφρενη κούρσα για τη μετοχή της DT που εκτινάχθηκε υψηλότερα κατά 16%.

Καψύλης Αλέξανδρος

Έπειτα από 10χρονη «πολιορκία» ο αμερικανικός τηλεοπτικός όμιλος ΑΤ&Τ κατάφερε να αποκτήσει τη θυγατρική της γερμανικής Deutsche Telekom στις ΗΠΑ, Τ-Mobile.

Πρόκειται για μια συμφωνία 39 δισ. δολαρίων που αλλάζει το σκηνικό στην αμερικανική αγορά τηλεπικοινωνιών, καθώς όταν ολοκληρωθεί η εξαγορά η ενοποιημένη εταιρεία θα ξεπεράσει τη Nextel και θα γίνει η μεγαλύτερη σε συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ.

Η ΑΤ&Τ είναι τώρα η δεύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ και με την εξαγορά της T-Mobile θα προσθέσει περί τα 23 εκατ. συνδρομητές στο πελατολόγιό της.

Η T-Mobile είναι η τέταρτη στην αμερικανική αγορά. Βάσει της συμφωνίας, η ΑΤ&Τ θα καταβάλει τα 39 δισ. δολάρια σε μετρητά και μετοχές.

Επειδή πρόκειται για μια συμφωνία που αλλάζει το χάρτη των τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ, οι εποπτικές αρχές της χώρας προτού την εγκρίνουν θα εξετάσουν εξονυχιστικά τους όρους της και θα μελετήσουν επισταμένως τα αποτελέσματα που αυτή θα επιφέρει στην αγορά.

Πρόκειται επίσης για την έκτη σε αξία συμφωνία εξαγοράς στην ιστορία της κινητής τηλεφωνίας και τη μεγαλύτερη από τη συγχώνευση της Sprint με τη Nextel το 2004.

Η μετοχή της DT έκανε «άλμα» 16% μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας. Πρόκειται για την υψηλότερη άνοδο από την είσοδο της εταιρείας στο χρηματιστήριο το 1996.

Σημιώνεται ότι το 80% περίπου των εσόδων της DT προέρχεται από την Ευρώπη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024