Έπειτα από «πολιορκία» δέκα ετών ο αμερικανικός τηλεοπτικός όμιλος ΑΤ&Τ κατάφερε να αποκτήσει τη θυγατρική της γερμανικής Deutsche Telekom στις ΗΠΑ, Τ-Mobile, έναντι 39 δισ. δολαρίων. Ξέφρενη κούρσα για τη μετοχή της DT που εκτινάχθηκε υψηλότερα κατά 16%.

Καψύλης Αλέξανδρος

Έπειτα από 10χρονη «πολιορκία» ο αμερικανικός τηλεοπτικός όμιλος ΑΤ&Τ κατάφερε να αποκτήσει τη θυγατρική της γερμανικής Deutsche Telekom στις ΗΠΑ, Τ-Mobile.

Πρόκειται για μια συμφωνία 39 δισ. δολαρίων που αλλάζει το σκηνικό στην αμερικανική αγορά τηλεπικοινωνιών, καθώς όταν ολοκληρωθεί η εξαγορά η ενοποιημένη εταιρεία θα ξεπεράσει τη Nextel και θα γίνει η μεγαλύτερη σε συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ.

Η ΑΤ&Τ είναι τώρα η δεύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ και με την εξαγορά της T-Mobile θα προσθέσει περί τα 23 εκατ. συνδρομητές στο πελατολόγιό της.

Η T-Mobile είναι η τέταρτη στην αμερικανική αγορά. Βάσει της συμφωνίας, η ΑΤ&Τ θα καταβάλει τα 39 δισ. δολάρια σε μετρητά και μετοχές.

Επειδή πρόκειται για μια συμφωνία που αλλάζει το χάρτη των τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ, οι εποπτικές αρχές της χώρας προτού την εγκρίνουν θα εξετάσουν εξονυχιστικά τους όρους της και θα μελετήσουν επισταμένως τα αποτελέσματα που αυτή θα επιφέρει στην αγορά.

Πρόκειται επίσης για την έκτη σε αξία συμφωνία εξαγοράς στην ιστορία της κινητής τηλεφωνίας και τη μεγαλύτερη από τη συγχώνευση της Sprint με τη Nextel το 2004.

Η μετοχή της DT έκανε «άλμα» 16% μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας. Πρόκειται για την υψηλότερη άνοδο από την είσοδο της εταιρείας στο χρηματιστήριο το 1996.

Σημιώνεται ότι το 80% περίπου των εσόδων της DT προέρχεται από την Ευρώπη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr