Ξεκινά στη Χάγη η τελική διαδικασία της προσφυγής της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας
Αρχίζει τη Δευτέρα ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης η προφορική διαδικασία της προσφυγής που κατέθεσε η ΠΓΔΜ, στις 13 Νοεμβρίου 2008, κατά της Ελλάδας επικαλούμενη παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας (1995), λόγω της στάσης της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, τον Απρίλιο του 2008, στο Βουκουρέστι.
Αρχίζει τη Δευτέρα ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης η προφορική διαδικασία της προσφυγής που κατέθεσε η ΠΓΔΜ, στις 13 Νοεμβρίου 2008, κατά της Ελλάδας επικαλούμενη παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας (1995), λόγω της στάσης της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, τον Απρίλιο του 2008, στο Βουκουρέστι.
Η προφορική διαδικασία θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 30 Μαρτίου και θα διεξαχθεί σε δύο γύρους. Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί αρκετούς μήνες μετά το πέρας της προφορικής διαδικασίας.
Είχε προηγηθεί η γραπτή διαδικασία με την υποβολή των γραπτών υπομνημάτων από τα δύο διάδικα μέρη, τα οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθούν από το Δικαστήριο με την έναρξη της προφορικής διαδικασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Η ώρα της στέψης (Ισπανία-Αργεντινή)
- Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]
- Η Ντέλσι Ροντρίγκεζ απαντά στο αν συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ για την σύλληψη του Μαδούρο – Ο ρόλος του Ρούμπιο
- Τι κρύβεται πίσω από την πτώση σε χρυσό, Bitcoin και Big Tech
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)









![Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_6260173253972266909_x-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442