Η αξιοποίηση του Ελληνικού «θα φέρει 35.000 μόνιμες θέσεις εργασίας»
Το φιλόδοξο σχέδιο για την αξιοποίηση του Ελληνικού παρουσιάζει ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, υποστηρίζοντας ότι από την επένδυση θα δημιουργηθούν 35.000 μόνιμες θέσεις εργασίας. Το σχέδιο για Ελληνικό -συμπληρώνει- βρίσκεται σε προτεραιότητα και «σύντομα θα υπάρξουν συγκεκριμένες εξελίξεις.»
Το φιλόδοξο σχέδιο για την αξιοποίηση του Ελληνικού παρουσιάζει ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, υποστηρίζοντας ότι από την επένδυση θα δημιουργηθούν 35.000 μόνιμες θέσεις εργασίας.
Ο υπουργός Επικρατείας δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής ότι το σχέδιο για Ελληνικό βρίσκεται σε προτεραιότητα και «σύντομα θα υπάρξουν συγκεκριμένες εξελίξεις.»
Η αξιοποίηση περιλαμβάνει, όπως περιγράφει ο υπουργός, «δημιουργία ζωνών αφιερωμένων στην Παιδεία, την Υγεία, τις επιστήμες, τη γνώση, την έρευνα και την τεχνολογία, τη δημοκρατία, τον πολιτισμό και τις τέχνες σε μια λογική ‘αρχιπελάγους’ ζωντανών δράσεων σε μία θάλασσα ενός μεγάλου πράσινου πάρκου, εφάμιλλου του Hyde Park».
«Το Ελληνικό θα αποτελέσει έναν μηχανισμό δημιουργίας και μετάδοσης ισχυρής ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, τόσο στην κατασκευή όσο και σε μόνιμη βάση στο μέλλον. Θα δημιουργηθούν πάνω από 35.000 μόνιμες θέσεις εργασίας» προσθέτει.
«Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το στρατηγικό της σχέδιο, το οποίο έχει διαμορφωθεί με τη συνδρομή του γνωστού πολεοδόμου Αθεμπίγιο και το οποίο κατόπιν θα τεθεί σε ανοιχτή διαβούλευση με τοπικούς και επιστημονικούς φορείς και ασφαλώς με την κοινωνία των πολιτών» συμπληρώνει ο κ. Παμπούκης.
Εξάλλου, ο υπουργός Επικρατείας χαρακτηρίζει «αντιπαραγωγική συζήτηση», στην οποία δεν συμμετέχει, τα περί αρρυθμιών και έλλειψης συντονισμού της κυβέρνησης, ή των σεναρίων ανασχηματισμού, προσθέτει όμως με νόημα: «Ο πρωθυπουργός κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Ας κάνει και ο καθένας από εμάς τη δική του».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η FIFA πήρε θέση για το γκολ της Αγγλίας και την spider-cam: «Ο αισθητήρας δεν κατέγραψε κάποια επαφή»
- Μητσοτάκης: Αυτοέπαινοι για τις συλλήψεις για Marfin – Πανηγυρισμοί για τη μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη
- Βάγια Νέστορα: Στο μικροσκόπιο των Αρχών το κινητό που πέταξε ο 29χρονος κατηγορούμενος
- Εύβοια: Επτά σεισμικές δονήσεις μέσα σε 25 λεπτά
- Ο ΠΑΟΚ δίνει 2 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό για Τολιόπουλο – Το «χρυσό» συμβόλαιο στον Έλληνα γκαρντ
- The Birthday Party – Ο Γουίλεμ Νταφόε υποδύεται έναν τύπο σαν τον Ωνάση αλλά αυτό δεν αρκεί
- Ναυτιλία: Τα παγκόσμια σημεία συμφόρησης – Στενά και Διώρυγες
- Έδωσε το σύνθημα ο Λαουτάρο: «Άλλο ένα βήμα, η Αργεντινή έδειξε από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη» (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442