Ένα ακόμη σοκ χτύπησε τον ελληνικό αθλητισμό! Η Πηγή Δεβετζή τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο χρόνων από τη Διεθνή ομοσπονδία στίβου, καθώς «απέτυχε να δώσει δείγμα» σε αιφνίδιο έλεγχο που της ζητήθηκε στις 23 Μαΐου του 2009 στη Γιάλτα της Ουκρανίας, όπου έκανε προετοιμασία.

Η υπόθεση της πρωταθλήτριας του τριπλούν, που το όνομά της είναι ήδη στη λίστα των τιμωρημένων αθλητών-τριών στην ιστοσελίδα της IAAF, δεν πέρασε από τα χέρια του ΣΕΓΑΣ. Αντίθετα για το μέλλον της Δεβετζή αποφάσισε η ΙAAF.

Το καλοκαίρι του 2009, ο ΣΕΓΑΣ ενημερώθηκε για το περιστατικό από την ΙΑΑF, η οποία ζητούσε από την ελληνική ομοσπονδία να μεσολαβήσει προκειμένου η αθλήτρια να δώσει εξηγήσεις.

Στη συνέχεια, όμως, η διαδικασία «πάγωσε» και η πιθανότερη εξήγηση που συνέβη αυτό είναι επειδή η Δεβετζή έδειξε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση. Το περασμένο φθινόπωρο όμως κοινοποίησε την πρόθεσή της να επανέλθει. Και η IAAF κίνησε και πάλι τις διαδικασίες.

Ο φάκελος άνοιξε και πάλι, αρχικά δόθηκε εντολή στον ΣΕΓΑΣ να ξεκινήσει εκδίκαση μέσω πειθαρχική επιτροπής, όμως, η διεθνής ομοσπονδία στη συνέχεια αποφάσισε να πάρει την υπόθεση εξ ολοκλήρου στα χέρια της.

Κάτι που επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ελληνικής Ομοσπονδίας, Βασίλης Σεβαστής:

«Είναι μία υπόθεση που εκκρεμεί από το Μάιο του 2009. Δεν έχουμε πλήρη εικόνα των δεδομένων και των στοιχείων της υπόθεσης. Επρόκειτο να εισαχθεί στη δικαστική μας επιτροπή, αλλά η IAAF αποφάσισε να προχωρήσει εκείνη την εξέταση της υπόθεσης και την επιβολή της ποινής. Αφενός εκφράζω τη λύπη μου για το συμβάν και το αποτέλεσμα, ωστόσο ως ομοσπονδία δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες. Αρμόδια για να δώσει απαντήσεις είναι η IAAF».

Η ποινή της Δεβετζή ξεκινά από τον Δεκέμβριο του 2010 και λήγει τον Δεκέμβριο του 2012.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο