Χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ εξασφάλισε η Κτηματολόγιο για 13 έργα
Η Κτηματολόγιο ΑΕ εξασφάλισε από το ΕΣΠΑ χρηματοδότηση για 13 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 57,5 εκατ. ευρώ, τα σημαντικότερα εκ των οποίων αφορούν τη δημιουργία υποδομής χωρικών δεδομένων, που θα απεικονίζει με ακρίβεια τους οικοτόπους Natura, και την κατάρτιση δασικών χαρτών σε πυρόπληκτες και προστατευόμενες περιοχές 11 νομών της χώρας.
Χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ εξασφάλισε η Κτηματολόγιο ΑΕ για 13 έργα συνολικού προϋπολογισμού 57,5 εκατ. ευρώ, τα σημαντικότερα εκ των οποίων αφορούν τη δημιουργία υποδομής χωρικών δεδομένων, που θα απεικονίζει με ακρίβεια τους οικοτόπους Natura, και την κατάρτιση δασικών χαρτών σε πυρόπληκτες και προστατευόμενες περιοχές 11 νομών της χώρας.
Ειδικότερα, για το υποέργο προϋπολογισμού 35,5 εκατ. ευρώ «Κατάρτιση δασικού χάρτη σε πυρόπληκτες και προστατευόμενες περιοχές της χώρας», η Κτηματολόγιο ΑΕ υπογραμμίζει ότι η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης ολοκληρώθηκε και αναμένεται η προκήρυξη του έργου άμεσα.
Αντικείμενό του είναι η κατάρτιση δασικών χαρτών στους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας, Ιωαννίνων, Ευβοίας, Μαγνησίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας και Ηλίας πλην των περιοχών για τις οποίες έχει ήδη καταρτισθεί δασικός χάρτης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κτηματολόγιο ΑΕ, οι βασικοί άξονες δράσεις των 13 έργων αφορούν την:
- ανάπτυξη νέων διαδικτυακών υπηρεσιών που θα διευκολύνουν τους πολίτες και τους εμπλεκόμενους με το Κτηματολόγιο φορείς και επαγγελματικές ομάδες κατά τη λειτουργία του Κτηματολογίου, καθώς και προμήθεια του απαιτούμενου λογισμικού και εξοπλισμού πληροφορικής
- εναρμόνιση των δεδομένων της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ με τις απαιτήσεις της οδηγίας INSPIRE για την ένταξή τους στην Εθνική Υποδομή Γεωχωρικής Πληροφορίας
- ανάπτυξη διεπαφών μεταξύ των συστημάτων του Κτηματολογίου και του Συστήματος Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων (LPIS) το οποίο χρησιμοποιείται για τη χορήγηση των αγροτικών επιδοτήσεων
- δημιουργία αξιόπιστης υποδομής χωρικών δεδομένων που θα απεικονίζει με ακρίβεια τους οικοτόπους του Δικτύου Φύσης «NATURA 2000»
- παραγωγή νέων ενιαίων χαρτογραφικών υποβάθρων για ολόκληρη τη χώρα μέσω της παραγωγής ψηφιακών ορθοεικόνων σε συνέργεια με τον ΟΚΧΕ
- κατάρτιση δασικών χαρτών σε 11 νομούς της χώρας και ανάπτυξη του απαραίτητου σχετικού πληροφοριακού συστήματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές
- Η ΕΕ πιέζει τις ΗΠΑ για εξαίρεση ευρωπαϊκών προϊόντων από τους δασμούς 15% – Και το ελαιόλαδο στη λίστα
- Οι Μαϊάμι Χιτ παρουσίασαν τον Αντετοκούνμπο: «Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου, είναι μια πόλη με πολλή ζέστη, όπως στην Ελλάδα»
- «Καύσωνας» με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «κλιματιστικό» του Μαξίμου και οι «υψηλές θερμοκρασίες» μετά τις διώξεις
- Φίλες και στην πραγματική ζωή: H Αλάνα Ούμπακ είναι «το κορίτσι» της Ρις Γουίδερσπουν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)


























![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442